12/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενας Ισπανός προκαλεί ταραχή

Μπάχαλο πάλι ο Αρης μετά την εμφάνιση του υποψήφιου επενδυτή, ο οποίος είχε αποτύχει να αγοράσει πριν από λίγους μήνες τη Λάρισα.
      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Πάνω που είχαν ηρεμήσει τα πράγματα στον Αρη, ήρθε ένα ραντεβού του προέδρου του ερασιτέχνη, Χάρη Παπαγεωργίου, με υποψήφιο επενδυτή από την Ισπανία προκαλώντας νέες εντάσεις, διχόνοιες και πόλεμο ανάμεσα στα αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης,

 

Η υπόθεση του Λουίς Ολιβερ Σιέρα, του 26χρονου επιχειρηματία που μετά τη Λάρισα, επιχειρεί να επενδύσει στον Αρη, και ο δημοσιογραφικός «πόλεμος» που προκάλεσε, έχουν φέρει στο προσκήνιο πολλές, αντιφατικές μεταξύ τους πληροφορίες που είναι λογικό να προκαλούν σύγχυση στον κόσμο της ομάδας.

 

Ωστόσο, καλό είναι να μείνει κανείς στα γεγονότα, προκειμένου να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται οι επενδυτικές αναζητήσεις.

 

Ο Ισπανός επενδυτής, μέσω του Μπάμπη Παυλόπουλου, ήρθε σε επαφή με τον Χάρη Παπαγεωργίου και του ζήτησε ραντεβού στην Αθήνα για να του αναλύσει την πρότασή του. Σε γνωστό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αρη με τον Παυλόπουλο, τον Ολιβερ και τον Ελληνογερμανό συνεργάτη του, Αλεξ Νικολάε. Εκεί έγινε γνωστό το πλάνο επένδυσης που λίγες ώρες αργότερα πήρε ο πρόεδρος στα χέρια του μέσω e-mail το οποίο έχει όλες τις λεπτομέρειες.

 

Σύμφωνα με αυτό, ο υποψήφιος επενδυτής προτείνει να καταβάλει 300.000 ευρώ άμεσα και 1,5 εκατομμύριο μέχρι το τέλος της σεζόν για να ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική. Παράλληλα δεσμεύεται να καταθέσει εγγυητική επιστολή 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα μετοχοποιηθούν του χρόνου όταν συσταθεί η νέα ΠΑΕ.

 

Σκοπός του Ολιβερ είναι να ανεβάσει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα και να εκμεταλλευτεί το γήπεδο «Κλ. Βικελίδης». Γι’ αυτό και θέτει όρο να συμφωνηθούν όλα τα σημεία προκειμένου στη συνέχεια να εμφανίσει την εγγυητική επιστολή.

 

Ο Χάρης Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει τα δεδομένα στους συνεργάτες του και στη συνέχεια θα παρθούν αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί ο Ερασιτέχνης Αρης με τελικό σκοπό τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης που πρέπει να δώσει την τελική έγκριση.

 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στην πρότασή του ο Ολιβερ κάνει λόγο και για συνεργασία με τον Γιώργο Γαλανό που πριν από λίγες μέρες πήρε το «ΟΚ» του Α.Σ. για να αποτελέσει τον βασικό χρηματοδότη της ομάδας.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παπαγεωργίου, δεν υπάρχει κανένα unfair προς τον 46χρονο επιχειρηματία, καθώς του είχε εξηγήσει από την αρχή και μάλιστα συμφώνησε και εκείνος πως θα συνεχίσει να ψάχνει ισχυρό επενδυτή για την ποδοσφαιρική ομάδα.

 

Ο πρόεδρος του Α.Σ., σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του, τόνισε ότι υπάρχουν και άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι. Ενας Ελληνοαυστραλός, ο οποίος επί 40 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αυστραλία και θα έρθει στην Ελλάδα σε 4 εβδομάδες για να συζητήσει μαζί του, και ένας Ελληνοαμερικανός, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

 

Εχει σημασία πάντως να αναφέρουμε πως ο Ολιβερ μπορεί στην αντίστοιχη διαδικασία στη Λάρισα να έχασε στην ψηφοφορία από τον Βαγγέλη Πλεξίδα, ωστόσο η ερασιτεχνική ΑΕΛ με ανακοίνωσή της πριν από την ετυμηγορία του κόσμου είχε κάνει λόγο για ελλείψεις στην εγγυητική επιστολή.

 

Ο Λουίς Ολιβερ έχει εταιρεία σεκιούριτι που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας σε πλοία που ταξιδεύουν στην Αφρική, ενώ ο πατέρας του είχε τον έλεγχο μικρομεσαίων ισπανικών ομάδων στο παρελθόν.

 

Scroll to top