Pin It

Ανθηρόστομη, που 'λεγε η Γεωργία Βασιλειάδου, άθυρμα των περιστάσεων και των συγκυριών, αγοροκόριτσο στα μικράτα της, αλάνι, άλτρια του μήκους, μην πάει ο νους σας σε τίποτα σπουδαία ρεκόρ, πρωταθλήτρια Λαγκαδά, Αρναίας, Κιλκίς και λοιπών κωμοπόλεων νοτίως του Αίμου, έχωσε τα μπινελίκια της στον Χαρδούβελη, μπας και ξεθυμάνει. Σπουδαία τα πράσα. Δέκα εκατομμύρια Ελληνες τον στέλνουν στον αγύριστο να «πάει να… αγαπηθεί» παρέα με την κουστωδία της συμφοράς, μας πείραξε η Αννούλα Καραμανλή -καμιά σχέση με τη μη εξαιρετέα οικογένεια από την Πρώτη, άλλοτε Κιούπκιοϊ, Σερρών. Δεν είναι Αθλητική Κυριακή η Βουλή, Αννιώ μου. Εκεί διακρίνονται οι θορυβοποιοί, οι σαχλεπίσαχλοι και οι ανισόρροποι.

 

Νυχτωμένοι μακριά κοντεύαμε να σε ξεχάσουμε ολότελα, ώσπου εξασκείς τα Γαλλικά σου και σύμπασα η χώρα σε κάνει εικόνισμα. Πού να μας παίξεις και πιάνο, δηλαδή. Δεν μιλάμε για τυχαία περσόνα. Εθνική παρουσιάστρια αναστήματος μιας Ευρυδίκης Καραμανή, με την οποία τις χωρίζει μεν ένα άτιμο «λάμδα», αλλά τις ενώνουν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Απέναντι και στις δύο έχουν ενηλικιωθεί γενιές και γενιές. Παράλληλα με τον στίβο παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή «Μπόνα» και το 1991 πραγματοποιεί εντελώς αντοπάριστη το μεγαλύτερο άλμα της λαμπρής καριέρας της: από το σκάμμα απευθείας στα τηλεοπτικά στούντιο, αν και οι φαρμακόγλωσσες της Σαλονίκης επιμένουν ότι είχε ευνοϊκότατο αέρα από πολιτικά πρόσωπα.

 

Νωρίτερα γνωρίστηκε με τον διεθνή μπασκετμπολίστα του Αρη Μιχάλη Ρωμανίδη. Το ειδύλλιο αναπτύχθηκε στο Αλεξάνδρειο από το τερέν του οποίου οδηγήθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Τον πολύκροτο γάμο ελαχίστως σεβάστηκαν τα Παόκια, που της έσουρναν τα εξ αμάξης, επίσης εις άπταιστον Γαλλικήν. Ηταν ζήτημα χρόνου να κατεβεί στην Αγία Παρασκευή. Ο καλός συνάδελφος Φώτης Παπούλιας, τα ρεπορτάζ του οποίου αναγιγνώσκονται μανιωδώς κατά Περισσό μεριά, θυμάται πως «για να πάρει τη θέση είχαν ανάψει τα τηλέφωνα, όχι μόνον από πολιτικούς, αλλά και αθλητικούς παράγοντες».

 

Αναντάν μπαμπαντάν νεοδημοκράτισσα, εκτίθεται στις νομαρχιακές εκλογές με τον συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου. Οι ανιχνευτές ταλέντων της Ρηγίλλης την προωθούν, ώσπου το 2012 εκλέγεται βουλευτής. Αμίλητη κι αγέλαστη ψηφίζει τα ειδεχθή μέτρα και αποχωρεί ησύχως. Το βράδυ στο σπίτι μελετά με τις ώρες. Μαθαίνει νεράκι ακόμα και τα ψιλά γράμματα των μνημονίων, παπαγαλίζει τα νομοσχέδια και εντρυφεί στην πολιτική επιστήμη. Επιθυμεί να αγορεύσει, μια και καλή, και ο Χαρδούβελης της δίνει την ευκαιρία στο πιάτο. Η δοκησίσοφος Σοφί και η αναδεξιμιά του Κοκού τρέμουν τη νηφαλιότητα της Αννας. «Με αυτά που κάνετε θα μείνω άνεργη», μέμφεται τους συμβούλους του τσάρου υπερασπιζόμενη τα δίκια του λαού. Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά την υποδέχονται τα μετέωρα.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top