sys_media_115894

12/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών στις Άλπεις «κόβουν την ανάσα»

Με ειδικής κατασκευής φωτογραφικές μηχανές στερεωμένες στην πλάτη έμπειρων ορειβατών, έχουν καταγραφεί εικόνες 360 μοιρών στην διαβόητη βόρεια πλευρά του βουνού Ειγκερ.
      Pin It

Με ειδικής κατασκευής φωτογραφικές μηχανές στερεωμένες στην πλάτη έμπειρων ορειβατών, έχουν καταγραφεί εικόνες 360 μοιρών στην διαβόητη βόρεια πλευρά του βουνού Ειγκερ, στις Ελβετικές Αλπεις. Οι Stephan Siegrist και Daniel Arnold ανέβηκαν μέσα σε δυο ημέρες τον Απρίλιο, την θρυλική αρχική διαδρομή των 1.800 μέτρων μέχρι την κορυφή, που κατακτήθηκε για πρώτη φορά το 1938. Για να υλοποιηθεί το «Σχέδιο 360» χρησιμοποιήθηκαν έξι κάμερες ενωμένες σε μια σε σχήμα κύβου, συνολικού βάρους 8 κιλών, που τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο ανά 30 δευτερόλεπτα.

SWITZERLAND MAMMUT PROJECT360 EIGER NORTH FACE

 

Την εικόνα συμπλήρωναν, ένα ακόμα ορειβάτης που ακολουθούσε εξοπλισμένος κι αυτός με φωτογραφική μηχανή 360 μοιρών, δυο ακόμα με κλασσικό εξοπλισμό και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που κατέγραφε τις σκηνές από ψηλά. Ψηφιακά «καρφωμένες» η μια μετά την άλλη, οι εικόνες δείχνουν μια χωρις προηγούμενο πανοραμική θέα της «Βόρειας Πρόσοψης» του Έιγκερ, που οι ορειβάτες αποκαλούν «Mordwand», δηλαδή «Φονικός Τοίχος», επειδή τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να τον κατακτήσουν.

 

 

 

efsyn.gr

Scroll to top