Cyprus-simaia

12/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Παναπεργία στην Κύπρο την Παρασκευή

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει την επόμενη Παρασκευή ο δημόσιος τομέας, αντιδρώντας στις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
      Pin It

Ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Άκης Φάντης

Παραλύει ο δημόσιος τομέας την επόμενη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των κρατικών υπαλλήλων, σε κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν την εκδήλωση 24ώρης προειδοποιητικής απεργίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η 24ωρη απεργία θα είναι ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των μισθωτών του κρατικού τομέα.

Κατά τη σύσκεψη οι οργανώσεις επεσήμαναν ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήδη οι απολαβές των υπαλλήλων και των συνταξιούχων τους ευρύτερου δημόσιου τομέα ως αποτέλεσμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, για την οποία άλλοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι, έχουν συρρικνωθεί στη βάση αντισυνταγματικών νόμων μέχρι και 30% και διακήρυξαν την αποφασιστικότητα τους να μην αποδεχθούν περαιτέρω αφαίμαξη των δικαιωμάτων των μελών τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι οργανώσεις των κρατικών υπαλλήλων με πικρία και απογοήτευση σημειώνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών παραγνωρίζοντας τόσο την υπευθυνότητα και την καλή θέληση που έχει επιδειχθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και τις προαναφερόμενες επίσημες διαβεβαιώσεις, εμμένει πεισματικά και προκλητικά στην προώθηση και νέων μονομερών μέτρων σε βάρος των κρατικών υπαλλήλων τους οποίους εργολαβικά στοχοποιεί».

Σε δηλώσεις του μετά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη, ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου μίλησε για «στοχοποίηση» των δημοσίων υπαλλήλων και για «πολεμική» εναντίον τους και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών «άκαιρες» και ως τέτοιες που «συγκρούονται με τη λογική».

«Κάθε μέρα ζούμε με τις απειλές» είπε και αναφέρθηκε σε «καταστροφή της μεσαίας τάξης» και σε «φτωχοποίηση» της Κύπρου, καθώς και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας. «Διαλύεται η δημόσια υπηρεσία, μένουν τεράστια κενά διότι φεύγουν άνθρωποι που έχουν σημαντικές θέσεις στο δημόσιο κι έχουν σημαντικές εμπειρίες», σημείωσε.

 

efsyn.gr

Scroll to top