14/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πώς έπεσε το ψαλίδι στη ΝΕΡΙΤ

Το χρονικό των επαφών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΡΙΤ, η παρέμβαση της κυβέρνησης για κόψιμο της ομιλίας Τσίπρα και το μπαϊράκι του διευθυντή ειδήσεων Β. Θωμόπουλου που άδειασε προϊσταμένους του οδηγώντας σε παραίτηση Μορώνη και Μακρυδημήτρη.
      Pin It

Του Φώτη Παπούλια

 

11Με μια πρωτοφανή κίνηση γκεμπελίστικης έμπνευσης, που παραπέμπει στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, η κυβέρνηση «έκοψε» την αποψινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Βελλίδειο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Η κατά παράδοση απευθείας μετάδοση της ομιλίας του εκάστοτε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης κρίθηκε από τον Αντ. Σαμαρά και το επιτελείο του ότι θα αύξανε την επικοινωνιακή επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα πλέον παλαιοκομματικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης και με παραγγελία της στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και διά του αλήστου μνήμης «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγόρευσε τη μετάδοσή της, επιτρέποντας μόνο τη μετάδοση της συνέντευξης το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Σαν άλλος Λουδοβίκος ο πρωθυπουργός, θεωρώντας τη ΝΕΡΙΤ παραμάγαζο της κυβέρνησής του, διά των υπαλλήλων του κατάφερε και πέτυχε το σχεδόν ακατόρθωτο: να αποδείξει ότι μια κυβέρνηση που βρίσκεται επί της ουσίας σε απόγνωση δεν ορρωδεί προ ουδενός, μετερχόμενος όπλα τα οποία στελέχη της παράταξής του πίστευαν ότι «τα είχαμε αφήσει στο πολύ μακρινό παρελθόν».

 

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας, που ουσιαστικά αποτελεί παράδειγμα ακραίας φασίζουσας νοοτροπίας, μιας κυβέρνησης που πιστεύει ότι οι θεσμοί είναι παίγνια στα χέρια της.

 

Την περασμένη Δευτέρα ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε, κατά πάγια τακτική που ακολουθούν όλα τα κόμματα, έγγραφο με το οποίο ζητούσε την κάλυψη της ομιλίας και της συνέντευξης Τύπου του Αλ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ. Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, ο προσφάτως παραιτηθείς πρόεδρος το θεώρησε αυτονόητο και απέμεναν να λυθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της μετάδοσης.

 

Ομως «τα φίδια έζωσαν» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν διά στόματος του διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ και εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, Βασ. Θωμόπουλου (θυμίζουμε ήταν διευθυντής ειδήσεων όταν έπεσε το μαύρο στη ΝΕΤ…), άκουσαν ότι «το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και θα καλύψει τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ».

 

«Μόνο μία θα καλυφθεί και αυτή θα είναι η συνέντευξη», είπε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ερώτηση «γιατί μία, επειδή ο πρωθυπουργός δεν έδωσε συνέντευξη;», απάντηση δεν δόθηκε. Λίγο πριν ο Αντ. Μακρυδημήτρης είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον Π. Σκουρλέτη λέγοντας ότι «ενημέρωσα τον κ. Θωμόπουλο, ισχύει ό,τι έχουμε πει».

 

Σε επικοινωνία χθες το πρωί του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Β. Θωμόπουλο (μετά κόπων και βασάνων, αφού ο… διευθυντής ειδήσεων απέφευγε να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις του Π. Σκουρλέτη), δόθηκε η απάντηση «μόνο μία, και ξέρετε εγώ… δεν…». Και διέψευδε ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση από τον Αντ. Μακρυδημήτρη…

 

Προφανώς «είχε φτάσει η ώρα για την επανάσταση του Βασιλάκη» έλεγαν χθες στους διαδρόμους της ΝΕΡΙΤ τεχνικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν θυμούνταν ανάλογη συμπεριφορά…

 

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ζήτημα… λύθηκε(!) με τηλεφωνική συνομιλία Θωμόπουλου – Βούλτεψη, με την επωδό «δεν μπορούμε να καλύψουμε τον Τσίπρα που θα αλωνίζει δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη…»

 

«Είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά η κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μη μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ το Σάββατο το βράδυ» επισήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σε οργίλο ύφος συνέχιζε: «Είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντ. Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ. Μορώνη».

 

Aπό την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος στην προσπάθειά της να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με δήλωσή της κοιτάζει προς το παρελθόν, ανακαλύπτοντας μάλλον φαντάσματα όταν ισχυρίζεται πως «η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το «μόρφωμα» που δήθεν μποϊκοτάριζε».

 

Και η απάντηση της Κουμουνδούρου: «Καταφανής η αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ».

 

«Η προσπάθεια φίμωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε στο κενό» επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επιμένουν πως «ό,τι και αν επινοήσουν, δεν σώζονται…».

 

Scroll to top