14/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών συνολικού ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Μακρύ φαίνεται ότι θα είναι το ταξίδι για τον ΟΑΣΘ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) και με πολλές περιπέτειες, αφού, μετά τις εισαγγελικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για σκάνδαλα, τις συνεχιζόμενες κόντρες με την κυβέρνηση για χρήματα και συμβάσεις και τις εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, ήλθε χθες στο προσκήνιο και η σύλληψη του προέδρου, Χρήστου Στεφανίδη, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών 2,9 εκατ. ευρώ!

 

Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Πέρασε, μάλιστα, όλα τα στάδια της διαδικασίας, με αποτυπώματα, φωτογραφίσεις κ.λπ., ώσπου τελικά να οριστεί τακτική δικάσιμος και να αφεθεί ελεύθερος από τον εισαγγελέα. Η οφειλή αφορά τον Απρίλιο του 2014, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, ανέρχεται σε 1,45 εκατ. ευρώ και όχι 2,9 που ανακοινώθηκε, καθώς είχε καταβάλει το 50%, όπως υποστηρίζει.

 

«Το Δημόσιο μας χρωστάει 135 εκατ. ευρώ, δεν εκτελεί τις αποφάσεις της διαιτησίας και, αντίθετα, με ταλαιπωρούν για οφειλές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ακριβώς επειδή το Δημόσιο μας χρωστάει», δήλωσε μετά τη σύλληψή του. Εμφανίστηκε, μάλιστα, αγανακτισμένος για τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο και την ταλαιπωρία που υπέστη. «Μου πήραν αποτυπώματα, με έβγαλαν και φωτογραφία, ενώ για μία ώρα έκαναν έλεγχο για το εάν έχω τελέσει αξιόποινες πράξεις σε όλη την Ελλάδα. Για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό;» διερωτάται.

 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε, οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 1,2 Α.Ν. 86/67 όπως ισχύει και παρ. 6 του άρθρου 1 του ιδίου νόμου και άρθρο 22, παρ. 1 του Ν. 4038/12, περί ασφαλιστικών εισφορών.

 

Μετά τη διαδικασία της προανάκρισης, ο κ. Στεφανίδης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

 

………………………………………………

 

«Σκανδαλώδεις συμβάσεις»

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καιρό τώρα καταγγέλλει τις «προκλητικές, σκανδαλώδεις συμβάσεις» του ΟΑΣΘ. Οπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση: «Ολα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση με τη σύμβαση αυτή εξασφάλιζε κέρδη για τους μετόχους, αφορολόγητα, από τον 1ο (!) μήνα κάθε έτους. Και, ναι, γίνεται, πάρτι διότι την περίοδο των σκληρών μνημονίων (2009-2014) οι μέτοχοι μοιράστηκαν 100.000.000 ευρώ! Και το πάρτι θα συνεχίζεται μέχρι το 2017 όπου, παρά τον ψευδή ισχυρισμό του υπουργείου ότι μειώνεται το επιχειρηματικό κέρδος των μετόχων, αυτό παραμένει σταθερό, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη, στα 16.500.000 ευρώ ετησίως».

 

Scroll to top