akropoli-diamartiria-mouseio

14/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική διαμαρτυρία για το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο Ακρόπολης και τα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στην αναδιοργάνωση των Εφοριών και το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις να οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας .
      Pin It

Στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού εναντιώνονται μέλη του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων σήμερα, Κυριακή, με ταυτόχρονες παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Μουσείο της Ακρόπολης και στα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης.

Τα σημεία στα οποία εστιάζεται η διαμαρτυρία είναι, μεταξύ άλλων, η αναδιοργάνωση των Εφοριών και το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις να οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και απαίτηση, ως προαπαιτούμενο, για τις νέες προσλήψεις να υπάρχει εξειδίκευση σε τομείς της αρχαιολογίας που να βεβαιώνεται με μεταπτυχιακό.

«Οι συγχωνεύεις των εφορειών είναι πρόδρομος απολύσεων όπως επίσης σε απώλεια θέσεων εργασίας οδηγεί και το προαπαιτούμενο μεταπτυχιακό για τις προσλήψεις. Είναι σαν να ακυρώνονται τα πτυχία μας» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βενέδικτος Λανάρς, μέλος του ΔΣ του ΣΕΚΑ.

«Αρχαιολόγοι χωρίς μεταπτυχιακό = αρχαιολόγοι χωρίς εργασία», έγραφε το πανό στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μέλη του Συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), μοίρασαν φυλλάδια ενημερώνοντας το κοινό.

«Από τη μια υπάρχει υπερπροβολή αυτή την περίοδο του αρχαιολογικού έργου και από την άλλη μπαίνουν ένα σωρό προσκόμματα για να εργαστούμε. Ουσιαστικά, αισθανόμαστε ότι ακυρώνονται τα πτυχία μας και δεν μας αναγνωρίζονται μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα, επιδόματα, η προϋπηρεσία περνά σε δεύτερη μοίρα», δήλωσε ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Δημήτρης Παπούδας.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top