adeia-tsepi

15/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πώς ζεις με 8,59 ευρώ τη μέρα;»

Σε απόγνωση βρίσκεται Αθηναίος δικηγόρος λόγω ΕΝΦΙΑ αφού σε προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση που δέχεται εξαιτίας της οποίας είναι υποχρεωμένος να ζήσει με μόλις 8,59 ευρώ την ημέρα.
      Pin It

Ο προσφεύγων δικηγόρος ζητά από το ΣτΕ να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ που του στάλθηκε, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι από το ετήσιο εισόδημα του περασμένου έτους, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136,69 ευρώ. Δηλαδή πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί καν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για την εξόφληση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο) ή για τη συντήρηση αυτοκινήτου ή τη μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο δικηγόρος υπογραμμίζει ότι η υπερφορολόγηση που δέχεται τον οδηγεί «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

 

 

efsyn.gr

Scroll to top