15/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κατάσχεσαν τους λογαριασμούς πολίτη για δικό τους λάθος

Περίπου 170 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για αυθαίρετο 53 τ.μ. που όμως είχε τακτοποιηθεί σύμφωνα με τον νόμο!.
      Pin It

Εγκλωβισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες πολίτης, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε κίνηση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς καθώς έχουν μπλοκάρει λόγω φαινομενικής οφειλής του στο Δημόσιο.

 

Το 2006 ο κ. Στέλλιος Παξιμαδάκης αγόρασε μια αυθαίρετη κατοικία 52,3 τ.μ. στην περιοχή «Πόρτο Εξι» της Κερατέας. Υστερα από καταγγελία που έγινε, του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 167.123.34 ευρώ, το οποίο όμως διαγράφηκε από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου με την υπ’ αριθμόν 4479 απόφασή της, στις 23/07/201, μετά την υπαγωγή του ακινήτου στον νόμο 4178/2013 με τίτλο «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» και εξόφληση του ποσού με τη διαδικασία περαίωσης.

 

Το χαρτί της εν λόγω απόφασης μεταβιβάστηκε στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου στις 04/08/2014, περιέχοντας ένα λάθος στο ποσό του προστίμου, αφήνοντας μια διαφορά ύψους 400 ευρώ. Την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Παξιμαδάκης ανακάλυψε έκπληκτος ότι έχουν μπλοκάρει όλοι οι προσωπικοί και οι κοινοί του λογαριασμοί και ότι τα ποσά που περιείχαν έχουν κατασχεθεί.

 

«Τη Δευτέρα πήγα στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου, όμως η προϊσταμένη έλειπε και δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν. Αναγκάστηκα να ξαναπάω την Τρίτη. Βρήκα μόνος μου τον φάκελο και τον πήγα στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου για να διορθωθεί το λάθος. Εκεί διαμαρτυρήθηκα έντονα και η υπάλληλος που με εξυπηρετούσε με απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, κατηγορώντας με για παρακώλυση δημοσίου υπαλλήλου. Εφτασα στο σημείο να καλέσω ο ίδιος την αστυνομία με κίνδυνο να με συλλάβουν λόγω του υποτιθέμενου χρέους μου» μας λέει ο κ. Παξιμαδάκης.

 

«Είναι απαράδεκτο για 53 τετραγωνικά σπίτι να μου βάζουν πρόστιμο 170.000 ευρώ, κατατάσσοντάς το μάλιστα στην τιμή ζώνης των 600 ευρώ. Μπλοκάρουν τους λογαριασμούς μου χωρίς καμία προειδοποίηση λόγω δικού τους λάθους. Εδώ και δέκα μέρες είμαι παγιδευμένος. Εχω δανειστεί από τους πάντες για να αντεπεξέλθω στα τρέχοντα έξοδά μου. Δεν μπορώ να στείλω λεφτά ούτε καν στο παιδί μου που σπουδάζει στο Ρέθυμνο».

 

Για το ζήτημα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, την περασμένη Δευτέρα, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top