15/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αγνοούνται 20 πρόσφυγες στα νερά της Κρήτης

Σε Ηράκλειο και Χανιά οι 6 διασωθέντες. Χαροπαλεύει κοριτσάκι 2 ετών.
      Pin It

Ακόμα μια τραγωδία με πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου εκτυλίσσεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου στα δυτικά της Κρήτης, όταν βάρκα που μετέφερε περίπου 30 ανθρώπους βυθίστηκε παρασέρνοντας στον θάνατο τους περισσότερους από αυτούς.

 

Το δυστύχημα συνέβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Μάλτας και για τον εντοπισμό των αγνοουμένων έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από τη Μάλτα, την Ιταλία και την Ελλάδα.

 

Μόνο έξι από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma στα Χανιά, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα δίχρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το κοριτσάκι έχει υποστεί αφυδάτωση και λοίμωξη του αναπνευστικού και το διάστημα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας κρίνεται κρίσιμο για τη ζωή του.

 

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους επιβαίνοντες της βάρκας, οι ελπίδες εξανεμίζονται, καθώς έχουν περάσει δύο μέρες από το ναυάγιο και οι περίπου 20 αγνοούμενοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Πιθανότερος τόπος προέλευσης των προσφύγων είναι η Συρία.

 

Μ.Δ.

 

Scroll to top