15/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και εκτός Eurovision;

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Η ΝΕΡΙΤ είναι πιθανόν να βρεθεί εκτός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2015. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (EBU), σύμφωνα με ευρωπαϊκές ιστοσελίδες, η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της EBU και έτσι, σύμφωνα με τον κανονισμό, καμία χώρα δεν μπορεί να πάρει μέρος εάν ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της δεν είναι μέλος της EBU. Το 2014, η χώρα μας συμμετείχε στο ευρωπανηγυράκι, αλλά κατ’ εξαίρεση λόγω της υφιστάμενης κατάστασης. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν αποκλείεται να συμβεί και αυτήν τη φορά. Η ΝΕΡΙΤ έχει κάνει σχετική αίτηση, η EBU όμως με πρόσφατη επιστολή στον πρωθυπουργό έχει ζητήσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές για την επιλογή των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, οπότε όλα θεωρούνται πιθανά. Η προθεσμία για την επιβεβαίωση της συμμετοχής λήγει ουσιαστικά σήμερα, αλλά υπάρχει δικαίωμα απόσυρσης έως και τις 10 Οκτωβρίου.

 

……………………………………………

 

Το TV5 στα Φεστιβάλ

 

Το διεθνές δίκτυο TV5 Monde, όπως κάθε χρόνο, υποστηρίζει τα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και τις γαλλόφωνες ταινίες. Το δίκτυο συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και αποδεικνύει την έμπρακτη συμπαράστασή του και με το βραβείο TV5MONDE. Στις «Νύχτες Πρεμιέρας» της Αθήνας, στις 20 Σεπτεμβρίου, την «Hμέρα Γαλλοφωνίας TV5Monde» (12.00) θα προβληθεί η ταινία για εφήβους «Sur le Chemin de l’ecole» του Pascal Plisson, μια προβολή για σχολεία, στον κινηματογράφο «Ιντεάλ». Το ίδιο βράδυ (19.45), θα γίνει και η πρεμιέρα της γαλλόφωνης ταινίας «L’Important c’est d’aimer» του Andrzej Zulawski στον κινηματογράφο «Οdeon Οπερα 1».

 

……………………………………………

 

Διαγωνισμοί 860 χιλ. ευρώ

 

Τη διενέργεια διεθνούς κλειστού διαγωνισμού για τη λήψη υπηρεσιών μέτρησης και καταγραφής τηλεθέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων και καταγραφής της τηλεοπτικής συμπεριφοράς των τηλεθεατών σε πανελλαδική βάση αποφάσισε η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με το «Bussines Today». Το προϋπολογιζόμενο κόστος φτάνει τις 816.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για δύο χρόνια ετών. Η έρευνα και η μελέτη των στοιχείων τηλεθέασης των τηλεοπτικών προγραμμάτων και των τηλεοπτικών διαφημίσεων που προβάλλονται, θεωρείται απαραίτητη για την τιμολογιακή πολιτική της διεύθυνσης Εκμετάλλευσης της ΝΕΡΙΤ, αλλά και για τον προγραμματισμό των τηλεοπτικών εκπομπών. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε και τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια πλατφόρμας διαχείρισης πωλήσεων διαφημιστικού χρόνου, προϋπολογιζόμενου κόστους 48.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

 

[email protected]

 

Scroll to top