xaroulis-giannis

16/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Δύο συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, η Μελίνα Ασλανίδου στην Τεχνόπολη, προβολή ντοκιμαντέρ στον Σύλλογο Αρχαιολόγων στο Θησείο και «Λεωφορείον ο πόθος» στο Μέγαρο σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, ανάμεσα στις αποψινές εκδηλώσεις.
      Pin It

Ντοκιμαντέρ στους Αρχαιολόγους

 

Σήμερα, στον Σύλλογο Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο), στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο, θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Ηλιόσποροι» του Αντώνη Τολάκη και «Lost Bodies» του Γιάννη Μισουρίδη. Το πρώτο -επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ, διάρκεια 32’- παρατηρεί μια ομάδα παιδιών που ζουν στον δρόμο, στα όρια της απόλυτης φτώχειας. Μιλάει για τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Το δεύτερο, διάρκειας 33’, παρουσιάζει την πορεία του Θάνου, άνεργου και υποψήφιου για αναπηρική σύνταξη, και του Αντώνη, έκτακτου υπαλλήλου καταμέτρησης ρολογιών της ΔΕΗ και σουβλακοδιανομέα, ιδρυτικών μελών του μουσικού συγκροτήματος «Lost Bodies», που αγνοούν επιδεικτικά το σύστημα, τσαλαβουτώντας σ’ ένα μουσικό περιθώριο δικής τους επινόησης, γεμάτο πειραματισμό και άπλετο χιούμορ. Θα παρουσιάσει η σκηνοθέτις Μαριάννα Οικονόμου.

 

……………………………………………

A Streetcar Named Desire«Λεωφορείον ο πόθος» σε απευθείας μετάδοση

 

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του Young Vic. Ενα «Λεωφορείο» όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Ενας σκηνοθέτης, ο Μπένεντικτ Αντριους, εικονοκλάστης, που προτείνει μια εξαίρετη ανάγνωση σε αυτό το τραυματικό, σύγχρονο κλασικό έργο. Μια παράσταση από την οποία δεν λείπουν η βία, οι βαθιές ανησυχίες, οι ακραίες συγκινήσεις, η σκηνοθεσία που σέβεται το πρωτότυπο, αλλά συγχρόνως τολμά πολύ.

Απόψε στο Μέγαρο, συνεχίζονται οι αναμεταδόσεις από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με το «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς – απευθείας από τη σκηνή του Young Vic.

Η παράσταση-γεγονός του λονδρέζικου καλοκαιριού μεταδίδεται με ελληνικούς υπότιτλους. Στον ρόλο της μαραμένης καλλονής του αμερικανικού Νότου Μπλανς Ντιμπουά, η Τζίλιαν Αντερσον (από τη σειρά X-Files) σε μια κορυφαία ερμηνεία. Τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι υποδύεται ο επίσης Αμερικανός Μπεν Φόστερ και τη Στέλλα –αδελφή της Μπλανς και γυναίκα του Στάνλεϊ– η Βρετανίδα Βανέσα Κίρμπι.

Τιμές εισιτηρίων: 14 € και 7 € (φοιτητικά). Πληροφορίες: 210 7282333. Στις 21.00. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Με ελληνικούς υπότιτλους. Διάρκεια: 3,5 ώρες.

 

……………………………………………

 

32-4Vintage πάρτι στον Kήπο του Μεγάρου

 

Σήμερα, στις 21.00, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 210 7282000), ως οικοδεσπότης ο Δώρος Δημοσθένους μάς προσκαλεί όλους σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και… old fashioned glamour. Ανακαλύψτε τα πουαντιγέ φορέματα της γιαγιάς σας, τις τιράντες και τα ρετρό χτενίσματα και ετοιμαστείτε για το πιο κεφάτο vintage πάρτι της χρονιάς! Παρέα με τη χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop και το γυναικείο φωνητικό σύνολο «1,2,3 Swing», ο Δημοσθένους θα τραγουδήσει ερωτικά ξένα και ελληνικά ρετρό τραγούδια σε αισθαντικές τζαζ διασκευές και αστραφτερά σουίνγκ. Ερωτισμός, χάρη, ομορφιά, άρωμα μιας άλλης εποχής. Εισιτήρια: 7 €, 9 €.

 

……………………………………………

 

32-2Διπλός Χαρούλης στο Κατράκειο

 

Aσταμάτητος είναι και το καλοκαίρι ο Γιάννης Χαρούλης. Ο νεαρός τραγουδιστής που πηγαίνει από τη μια sold out συναυλία στην άλλη πρόσθεσε μια δεύτερη βραδιά στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Ετσι, μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για την Τετάρτη θα έχετε την ευκαιρία να τον ακούσετε και απόψε. Στιγμές από το σύνολο της δισκογραφίας του, τραγούδια άλλων με τα οποία νιώθει οικεία, αναπάντεχες διασκευές από τον ίδιο και την -πάντοτε- καλοδουλεμένη μπάντα του. Τηλ. 210 6452420. Τιμή εισιτηρίων: 10 € γενική είσοδος. Ωρα έναρξης: 21.00.

 

……………………………………………

32-3Στην Τεχνόπολη για την Ασλανίδου

 

Απόψε τελικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 9 Σεπτεμβρίου συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου στην Τεχνόπολη που είχε αναβληθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Βασικός κορμός του προγράμματος θα είναι μεν τα τραγούδια του νέου της δίσκου, με τίτλο το όνομά της (κυκλοφορεί από τη Heaven), αλλά δεν λείπουν παλαιότερα γνωστά κομμάτια από τη δισκογραφία της Μελίνας, τραγούδια παραδοσιακά, βαλκανικοί ήχοι, κλασικά λαϊκά τραγούδια με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Με την αποψινή βραδιά στο Γκάζι, ολοκληρώνει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Μαζί της επί σκηνής μια κεφάτη παρέα μουσικών (έγχορδα, κρουστά και πνευστά). Ωρα έναρξης: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Οσοι είχατε αγοράσει ήδη εισιτήρια ισχύουν κανονικά. Για τους υπόλοιπους: Προπώληση 10 €/Στην είσοδο 12 €. «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548.

 

…………………………………………..

 

32-5Με τον φακό της Τζένης Λυκουρέζου

 

Η Ματέρα είναι η σημαντικότερη τρωγλοδυτική εγκατάσταση στη Δύση, στη Νότια Ιταλία, γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους.

Η διαδρομή της στων αιώνων τα γυρίσματα μένει εμβληματική:

Η πανάρχαια ιστορία της, η χαρακτηριστική οικιστική της διάρθρωση, τα σπίτια-σπηλιές, η μοναδική, βιβλική φυσιογνωμία της.

Η Ματέρα ανακη­ρύχθηκε το 1993 μνημείο πολι­τιστικής κληρο­νο­μιάς από την UNESCO, ενώ είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2019. 
Το φωτογραφικό λεύκωμα «Matera, η γη των βράχων», της Τζένης Λυκου­ρέ­ζου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσμός και
 περιλαμβάνει 44 έγχρωμες φωτο­γραφίες, κείμενα
 του Salvatore Adduce, δημάρχου της Ματέρα, της Ιωάννας Βασδέκη, καθώς και της ίδιας της φωτογράφου. Το λεύκωμα παρουσιάζεται σήμερα (20.30) στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57), ενώ παράλληλα θα εγκαινιαστεί ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

 

Scroll to top