16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τύμβος εναντίον ΕΝΦΙΑ

      Pin It

Θέλω όχι μόνο να έχει συληθεί ο τάφος στην Αμφίπολη, αλλά, μη σας πω κιόλας, να ανακαλυφθούν και τίποτε σκοπιανά ευρήματα εκεί μέσα. Ετσι, για να κοπεί μαχαίρι η προσπάθεια διαφόρων για εθνικά παίγνια. Πώς το έλεγε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ; Ο τάφος, σημείωνε, «είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας».

 

Πολύ πιο εκνευριστικά όμως είναι τα πολιτικά παίγνια. Μας χώρισε σε στρατόπεδα το μέγαρο Μαξίμου, ειδικά από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έσπευσε να δει από κοντά την ανασκαφή! Και να οι δηλώσεις θριάμβου, όχι μόνο εκεί στον χώρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πράγμα λογικό, αλλά και κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, αυτήν που έδειξε απευθείας η ΝΕΡΙΤ. Εκεί που μας αποκάλεσε όλους εμάς μίζερους, θεωρώντας πως «στον αγώνα να κερδίσουμε το μέλλον μας, έχουμε κι ένα στήριγμα από καλό οιωνό από το παρελθόν μας»! Ως καλό οιωνό για την οικονομία μας εννοούσε την ανακάλυψη του τάφου. Τύμβος εναντίον ΕΝΦΙΑ με άλλα λόγια! Εντάξει, ξέρω, πολιτικές υπερβολές, ανάλογες κορόνες προσθέτουν στους λόγους τους συχνά οι πολιτικοί, δεν είναι δα η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία. Σύμφωνοι.

 

Ελα όμως που έρχεται και το έγκριτο «Βήμα της Κυριακής» να το αναφέρει και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε: «Ισως όμως χρειαστεί (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο αν η κυβέρνηση θέσει σε λειτουργία την επιχείρηση “Αλέξανδρος εναντίον Αλέξη”. Την Κυριακή αναμένονται νέες ανακοινώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης, οι οποίες ενδεχομένως να δώσουν απάντηση στο μυστήριο του τύμβου μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης». Ευρήματα δεν υπήρξαν την Κυριακή, έπρεπε όμως να εκδοθεί μία ανακοίνωση. Να θέσει η κυβέρνηση σε λειτουργία την… επιχείρηση «Αλέξανδρος εναντίον Αλέξη». Και βγήκε με τη ΜΗ -για την κυβέρνηση- είδηση, τη χαρμόσυνη που ανέμεναν, απλώς δεν προχώρησε η ανασκαφή, μας είπαν, επειδή το μνημείο βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία. Δεν ανέβασε και καμία φωτογραφία στο facebook η Αννα Παναγιωταρέα να μας διαφωτίσει.

 

* Εννοείται πως δεν θέλω να έχει συληθεί ο τάφος, σχήμα λόγου ήταν το παραπάνω, αλλά νισάφι πια…

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

Scroll to top