16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καταρρέει με πάταγο η ΝΕΡΙΤ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Το σαθρό και άθλιο αυτό οικοδόμημα, που θα ήθελε να λέγεται Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας, εγκατέλειψε χθες και ο Χρήστος Χωμενίδης, υποβάλλοντας την παραίτησή του από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Ενας ένας εγκαταλείπουν το πλοίο, το ναυάγιο θα λέγαμε καλύτερα, ειδικά μετά όλα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τις παραιτήσεις Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφου Μορώνη.

 

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου», γράφει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θεόδωρο Φορτσάκη, ο Χρήστος Χωμενίδης. «Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητά του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη» Και συνεχίζει λίγο παρακάτω, θεωρώντας πως τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα: «Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

 

Εξέφρασε, λοιπόν, τη λύπη του ο κ. Χωμενίδης και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

 

………………………………………………………………………..

 

Κεντροαριστερή στήριξη στο μόρφωμα

 

Μια χαρά τον έπαιξε το ρόλο της πάντως η… φιλελεύθερη Κεντροαριστερά στο έγκλημα της ΕΡΤ, νομιμοποιώντας με την παρουσία της το μόρφωμα που τώρα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ και, πριν, Δημόσια Τηλεόραση. Δεν είναι μόνο ο Χρήστος Χωμενίδης, είναι και ο Παντελής Καψής, ο πρώην υφυπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Θυμάστε τι έλεγε όταν παραιτήθηκε, προκειμένου να γίνει ευρωβουλευτής; Διαβάστε, αλλά μη γελάσετε παρακαλώ: «Ηδη η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.

 

Αμέσως μετά, εντός του Μαΐ- ου, προβλέπε- ται να λειτουργή- σει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας». Τι έγραψε χθες στο facebook ο κ. Καψής; Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. «Η ευθύνη για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της όμως ανήκει στο Εποπτικό και το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό οφείλουν να κάνουν αγνοώντας τις όποιες πιέσεις. Κανένας υπουργός και κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν μπορεί να παρέμβει σύμφωνα με τον νόμο». Ελα όμως που παρενέβησαν, τι να κάνουμε…

 

[email protected]

 

Scroll to top