16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οριστικά «λουκέτο» στο IEK DOMI

      Pin It

Κλείνει οριστικά το IEK DOMI λόγω χρεών ύψους πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ύστερα από την υπογραφή της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, την προηγούμενη Παρασκευή. Παρ’ όλα αυτά σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «Eφ.Συν.» με το ΙΕΚ DOMI, οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να δηλώνουν άγνοια για το θέμα, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός ότι καθημερινά μοιράζονται διαφημιστικά φυλλάδια για νέες εγγραφές του ομίλου σε περιοχές του κέντρου.

 

Οπως εξήγησαν πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο επιχειρηματικός όμιλος, του οποίου τα χρέη είναι όλα αρρύθμιστα, έχει πολλές μορφές. Πρόκειται για τις: ΔΟΜΗ Α.Ε., ΔΟΚΟΣ Α.Ε., Δεσμός Εκπαιδευτική, Primium Coresis, ιδιωτικό ΙΕΚ «Ε», ACT Hellas, LTE Exams Πιστοποίηση γνώσεων Αγγλικής, Action City αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Marcosience Atlanta εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, ΖΥΓΟΣ Υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ΔOMH ΙΕΚ και άλλα.

 

Από την πλευρά του το ΙΕΚ ΔΟΜΗ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε από συγκεκριμένο ανταγωνιστή του και από συγκεκριμένο εκδότη-δημοσιογράφο, που συνδέεται με επαγγελματική και συγγενική σχέση με αυτόν, και σκοπό έχει να κυριαρχήσει στην ιδιωτική εκπαίδευση στον τομέα των ΙΕΚ».

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

 

Scroll to top