16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΟΛΠ: άρχισε η «πασαρέλα» παρά τις νομικές εκκρεμότητες

Το ΤΑΙΠΕΔ οργανώνει επισκέψεις υποψήφιων αγοραστών για το 67% του λιμανιού.
      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Ξεκίνησαν να δείχνουν την πολύφερνη «νύφη» στους γαμπρούς για έναν «γάμο» που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μπορεί να γίνει. Χθες το ΤΑΙΠΕΔ οργάνωσε την πρώτη επίσκεψη υποψήφιων επενδυτών (εκπρόσωποι της Cosco) για το 67% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη επίσκεψη από εκπροσώπους άλλων δύο εταιρειών από τις πέντε που συνολικά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ.

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, όπως η αναμενόμενη απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αίτηση της αναίρεσης της Cosco στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που απέρριπτε ως μη σύννομο τον «φιλικό διακανονισμό» ΟΛΠ-Cosco, η εκδίκαση ακύρωσης των διαγωνισμών πρόσκλησης ενδιαφέροντος για ΟΛΠ και ΟΛΘ που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου 2014 στο ΣτΕ, όπως επίσης και η έρευνα που διεξάγει η Ε.Ε. και η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Η έναρξη των επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στον ΟΛΠ προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, οι οποίοι εξεπλάγησαν μόλις είδαν το κλιμάκιο των επισκεπτών, καθώς εκτιμούσαν ότι από τη στιγμή που υπάρχουν οι νομικές αυτές εμπλοκές αλλά και οι καθολικές αντιδράσεις, το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προχωρούσε σε αυτές τις κινήσεις. Σε ένδειξη της αντίθεσής τους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΛΠ.

 

«Πρόκληση»

 

Σε κοινή τους ανακοίνωση η ΟΜΥΛΕ και οι Λιμενεργάτες του ΟΛΠ σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις στην πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ, ΟΛΘ, στέλνουν κλιμάκια των επίδοξων αγοραστών για να δουν το προς πώληση εμπόρευμα. Ολα αυτά είναι πρόκληση προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια στα λιμάνια, παρά την ψυχολογική απειλή που εξαπολύουν η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ».

 

Τονίζουν ότι απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς και προειδοποιούν την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψουν το εγχείρημα πώλησης των λιμανιών και κάθε ενέργεια πρόκλησης κατά των εργαζομένων και όπως σημειώνουν σε κάθε περίπτωση θα απαντήσουν δυναμικά και κινηματικά στις προκλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης.

 

[email protected]

 

Scroll to top