16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Βενιζέλου φληναφήματα

 

Ανάμεσα στα όσα βαρετά και ανούσια είπε στη ΔΕΘ (7-9-2014) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε και τα εξής:

 

● «Δεν υπάρχει άλλος εναλλακτικός δρόμος πλην αυτού που ακολουθεί η κυβέρνηση».

 

● «Πιστεύω όμως ότι με τη βοήθεια του Θεού της Ελλάδος που είναι πιο ισχυρός από τον τυχοδιωκτισμό και την ανοησία [του ΣΥΡΙΖΑ] τελικά θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

 

Επειδή όλοι οι πολίτες δεν τρώμε κουτόχορτο, θυμίζουμε στον κ. Βενιζέλο ότι αυτόν τον μονόδρομο, που ακολουθεί η μάλλον αλάθητη κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», τον έχουν αμφισβητήσει κατά καιρούς στελέχη και του δικού του κόμματος και της Ν.Δ. Τον αμφισβητούν πολιτικοί και οικονομολόγοι Ελληνες και ξένοι, αλλά τον αμφισβητούσε σφόδρα και ο συνεταίρος του στην συγκυβέρνηση κ. Σαμαράς, πριν από την επιβεβλημένη κωλοτούμπα προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά ας τ’ αφήσουμε αυτά, ακόμα και τους 1.500.000 ανέργους, τους πεινασμένους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους απελπισμένους νέους χωρίς προοπτική, τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων κι άλλες παρόμοιες «ανοησίες» του ΣΥΡΙΖΑ, κι ας απευθύνουμε ένα (ρητορικό) ερώτημα:

 

Γιατί, ενώ εφαρμόζεται η (μόνη) σωστή πολιτική του νοικοκυρέματος και των μεταρρυθμίσεων, το χρέος αυξάνεται συνεχώς ακόμα και σήμερα;

 

Για το δεύτερο, περί «Θεού της Ελλάδος» δεν χρειάζονται σχόλια. Ο κάθε πολιτικός που πασχίζει πρωτίστως για τη δική του σωτηρία και πολιτική επιβίωση, έστω και στην ουρά του Σαμαρά, έχει το δικαίωμα να επιλέγει αυτός τον τρόπο και τον χρόνο της αυτογελοιοποίησής του.

 

Φαλαγκάρας Σταύρος,  εκπαιδευτικός

 

ΥΓ.: Κρίμα! Σπανίζει στην Ελλάδα η πολιτική εντιμότητα.

 

……………………………………………

 

Εγκατάλειψη

 

«Στα όρια του χωριού και πάνω στην εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας βρίσκεται το Μνημείο του Ηρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Αθανασίου Διάκου» -διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του δήμου στο πεδίο για την Τοπική Κοινότητα Δαμάστας. Η τύχη μας έφερε πριν από λίγες μέρες να περάσουμε από το άγαλμα του Διάκου. Η εγκατάλειψη είναι το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να πει. Το σημαντικότερο είναι η έλλειψη πρόσβασης στο μνημείο. Αν κάποιος θελήσει να το επισκεφτεί, πρέπει να το σκεφθεί πολύ καλά πρώτα. Δεν λέμε, ο δήμος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες. Εχει άλλα πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει. Η τοπική κοινότητα, που είναι υπερήφανη για το μνημείο, δεν μπορεί να κάνει κάτι για τη βελτίωση της πρόσβασης αλλά και για την περιποίηση του χώρου;

 

Διαβάζουμε την επιγραφή επάνω στο άγαλμα «ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ Η ΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1930»

 

Στέφανος Σταμέλλος

 

……………………………………………

 

Ωκεανός

 

Ζούμε στην εποχή των μεταλλάξεων. Ανάμεσα στη σκέψη και την πράξη υπάρχει ωκεανός απόψεων και ιδεών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ανανέωση επιτυγχάνεται με τόλμη. Γι’ αυτό, μόνη λύση είναι η φωνή του μοντέρνου εραστή του ονείρου. Μια σκέψη χωρίς ενδοιασμούς, αλλά με έντονο ρίσκο. Ομως, απαλλάσσει από τον φόβο και μεταβάλλει την οργή σε δημιουργία. Είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς ροής των γεγονότων. Είναι η διορατικότητα που αναπολεί το χθες και συγκλίνει για το αύριο. Φέρνει την ομαλότητα και αναδεικνύει την εξέλιξη.

 

Αλέξιος Μαυρουδής

 

……………………………………………

 

Φορομπηχτικά φαινόμενα

 

Αγρια φέτος ξέσπασε ΕΝΦΙΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ / κι απ’ άκρη σ’ άκρη σκέπασε τη δόλια μας πατρίδα / Η οργή των φόρων έπληξε πόλεις χωριά λαγκάδια / κοτέτσια, αγροτεμάχια, οικόπεδα, λιβάδια. / Απάτητων ψηλών βουνών βρήκανε κατατόπια / κι έβαλαν φόρο κατοχής σ’ όλα τα βοσκοτόπια. / Με κόλπα ηλεκτρονικά και υπολογισμούς / έστειλαν στους ιθαγενείς τρελούς λογαριασμούς. / Του Θύμιου το ισόγειο, πλινθόκτιστο κονάκι / το εκτίμησαν σαν «ρετιρέ σούπερ» στο Κολωνάκι. / Ερείπια ακατοίκητα τα υπερκοστολόγησαν / και με υπέρογκα ποσά αυτά τα φορολόγησαν. / Και την καλύβα του φτωχού γνωστού μπάρμπα Θωμά / μέγαρο το θεώρησαν ξεδιάντροπα κι ωμά. / Στα ορφανά που έχουνε μισό μισό αγρό / τους έστειλαν λογαριασμό με χίλια δυο ευρώ. / Στο θέρος μες στον καύσωνα μας βρήκε το κακό / και «ουκ ολίγοι» έπαθαν το εγκεφαλικό / Οι ψύχραιμοι αντέδρασαν χωρίς θυμό και πάθος / και είπαν ότι «δεν μπορεί» θα έχει γίνει λάθος. / Οι αντιδράσεις έφθασαν γοργά εις τη Βουλή / κι αμέσως ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή / εις τους δικούς του βουλευτές ανάστημα να ορθώσουν / τα έκτροπα που έγιναν αυτοί να διορθώσουν. Αμέσως όλοι έδρασαν, βρήκαν χιλιάδες σφάλματα / λυπήθηκαν χτυπήθηκαν και έβαλαν τα κλάματα. / Ομως τον νόμο στη Βουλή όταν αυτοί τον ψήφισαν / το πορτοφόλι του φτωχού οι ίδιοι το αψήφισαν. / Το φοροτερατούργημα τώρα αμφισβητούν / και τη συμπάθεια του λαού σφόδρα αποζητούν. / Σαφώς δεν διορθώνονται τόσο απλά τα λάθη / που έκαναν κάθε Ρωμιό μεγάλο σοκ να πάθει. / Αν τον λαό επιθυμούν αυτοί να θεραπεύσουν / του ΕΝΦΙΑ την κατάργηση τώρα να επισπεύσουν.

 

Μαρία Λιώτη-Τσιλίκα, ΕΝΦΙΟΠΛΗΚΤΗ

 

Scroll to top