dikastirio

16/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση με αναστολή σε Χρυσαυγίτη

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου καταδικάστηκε σήμερα (Τρίτη) από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ο Χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, για τις γνωστές δηλώσεις του, σε ντοκιμαντέρ του channel 4 .
      Pin It

 Το δικαστήριο επί της ουσίας ακολούθησε την εισαγγελική εισήγηση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος που εμφανίζεται να μιλά απαξιωτικά κατά μεταναστών σε ντοκιμαντέρ του channel 4, «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».
Κατά την απολογία του, ο Αλ. Πλωμαρίτης εμφανίστηκε προκλητικός υποστηρίζοντας ότι ο Γεωργούσης «μας έκανε ερωτήσεις γελοίες, και του κάναμε πλάκα και γελάγαμε. Και έρχομαι κατηγορούμενος εδώ». Μάλιστα, αν και σε προηγούμενη ερώτηση υποστήριξε πως τα απαξιωτικά λόγια του αφορούσαν σε μετανάστες, απολογούμενος ανέφερε πως τελικά όσα ειπώθηκαν αφορούσαν αριστερούς.
Όσο για το βίντεο, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελεί προϊόν υποκλοπής καθώς ζήτησαν από τον Κ. Γεωργούση να σταματήσει την μαγνητοφώνηση, αλλά ο ίδιος συνέχισε να τραβάει παρανόμως.  Πρόσθεσε δε, πως «η συζήτηση δεν ήταν δημόσια, αλλά ιδιωτική», θέση η οποία ήρθε σε αντίθεση με τα όσα κατέθεσαν προηγουμένως οι τρεις μάρτυρες κατηγορητήριο, που επίσης βρίσκονταν στο καφενείο την ημέρα που τραβήχτηκε το υλικό.
Ο Γ. Παπαθανασίου κάτοικος στον Αγ. Παντελεήμονα, κατέθεσε: «Έχω θυμό γιατί με στοχοποίησε σε όλη την Ευρώπη και στο πανελλήνιο χωρίς να δώσω συνέντευξη, επειδή καθόμουν στο καφενείο. Εμείς αστειευόμασταν μεταξύ μας και αυτός μας κατέγραφε. Έγινε ένας χαβαλές με την καλή έννοια».

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα από την ακροαματική διαδικασία:
«Εισ: Όταν αναφερόταν σε λαμπαντέρ και σε χάντρες για ποιον μιλάει; Δεν καταλάβατε σε ποιον αναφερόταν εσείς;
Μ: Προφανώς στους λαθρομετανάστες, αλλά χωρίς να αναφέρεται σε φυλή ή χρώμα. Δεν ονομάτιζε.
Εισ: και εγώ μένω στην Κυψέλη κ. μάρτυρα τί σημαίνει αυτό;
Μ: Ο αλλοδαπός που εργάζεται και είναι οικογενειάρχης δεν μας ενοχλεί.
Π. Αγωγή: θα πρέπει να γίνει σαπούνι αυτός που δεν εργάζεται δηλαδή;
Μ: Τα λέγαμε όλα χάριν αστεϊσμού και μας κατέγραφε ο κ. Γεωργούσης χωρίς να το ξέρουμε».

 

Βίντεο: Play Back
efsyn.gr

Scroll to top