16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Καταληψίας» το κράτος

      Pin It

ΛΕΣΒΟΣ

 

Τέλος στη λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων ως ανοιχτού χώρου φιλοξενίας ζητά να μπει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ενώ στα όριά τους έχουν φτάσει και οι εθελοντές του «Χωριού τού Ολοι Μαζί» που τον διαχειρίζονται, καθώς το Λιμενικό έχει εναποθέσει πάνω από 500 πρόσφυγες στον χώρο που μπορεί να στεγάσει έως 80!

 

Απέναντι στην «κατάληψη του χώρου από τους εθελοντές», που επικαλείται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο νέος δήμαρχος κάνει λόγο για κατάληψη της δημοτικής περιουσίας από την Πολιτεία. «Ενώ ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για το Κέντρο στη Μόρια, η Πολιτεία έχει κάνει κατάληψη στην περιουσία του δήμου. Εχω προχωρήσει σε σύσκεψη με τα αρμόδια στελέχη, έχω στείλει και επιστολές, ώστε να μην επιβαρύνεται ήδη ένας δήμος που έχει έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο».

 

«Πρέπει να κλείσει»

 

Πρέπει να κλείσει; «Πρέπει να κλείσει άμεσα. Σε λίγο θα έχουμε αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ο χώρος είναι αθλητικό κέντρο, είναι σοβαρή η ανησυχία των γονέων για το πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά τους, και δεν το λέω ρατσιστικά αυτό. Οι άνθρωποι πρέπει να φιλοξενηθούν σε ανθρώπινες συνθήκες», απαντά. Ρωτήσαμε τον Ευριπίδη Καλογρίδη σε σχέση με τη λειτουργία του «Χωριού» και με το αν με τον τρόπο που λειτουργεί, ανεχόμενο τελικά τις αφίξεις, βοηθά την Πολιτεία να κρύβει το πρόβλημα, παρά να το επιλύει. «Εμείς λειτουργούμε πρώτα ανθρωπιστικά. Δεν τραβάμε τους ανθρώπους, να τους βάλουμε στη μέση. Δεν είπαμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία και τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και φυσικά την πόλη μας. Για σκεφτείτε πώς θα ήταν αν περιφέρονταν από το 2012 σε δρόμους και σε πλατείες και πώς θα είχαν πολλαπλασιαστεί τα προβλήματα στην πόλη», μάς απάντησε.

 

Ανθή Παζιάνου

Scroll to top