Moralis-Giannis

16/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στην ατζέντα Μώραλη-εμπόρων Πειραιά

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) Ν. Μανεσιώτης και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΣΠ, παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου Β.Ταταρόπουλου.
      Pin It

Στο δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη πήγαν τη Δευτέρα οι έμποροι του Πειραιά και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) Ν. Μανεσιώτης και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΣΠ, παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου Β.Ταταρόπουλου. Ανάμεσα στ' άλλα συζητήθηκαν:
1. Συνεργασία Δήμου – ΕΣΠ με στόχο την προβολή της αγοράς και την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης.
2. Έργα επέκτασης των μέσων σταθερής τροχιάς στον Πειραιά.
3. Δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων.
4. Άμεση διασύνδεση της πόλης με το Λιμάνι.
5. Προώθηση και εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα (διάνοιξη της οδού Σωτήρος).
6. Παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά.
7. Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας.
8. Υπαίθριο εμπόριο – Κυριακάτικη Αγορά (οδός Αλιπέδου).
9. Αναβάθμιση λειτουργιών πόλης (Χώροι στάθμευσης, νησίδα οδού Γούναρη, καταλήψεις Κοινόχρηστων Χώρων, αισθητική, φωτισμός, έλεγχος για αποκατάσταση ζημιών μετά από έργα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας κ.λπ.}.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησής τους, ενώ ο Γ. Μώραλης, από την πλευρά του εξέφρασε το ενδιαφέρον και την πρόθεσή του να υπάρξει συστηματική συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την επιθυμία του να συμβάλει στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της αγοράς και την προβολή της πόλης.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Scroll to top