17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Ο Λάκης ξαναχτυπά

 

Με το γνωστό του στιλάκι, απρόβλεπτος και όπως πάντα ορμητικός επιστρέφει νωρίς νωρίς αυτήν την τηλεοπτική σεζόν στη μικρή οθόνη. Ο λόγος βέβαια για τον Λάκη Λαζόπουλο και το «Αλ τσαντίρι νιουζ», που θα κάνει πρεμιέρα αυτήν την Τρίτη (23/9) στον ALPHA και όπως πάντα στις 21.00. Η αρχή αυτή τη σεζόν γίνεται από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος θα χτυπήσει φέτος με το «τσαντίρι» του συνολικά 10 φορές. Οσα δηλαδή και τα χρόνια που συμπληρώνει στη μικρή οθόνη. Με πρωτογενές πλεόνασμα σε διάθεση και χιούμορ, με καυστικά σχόλια, δολοφονικές ατάκες και πικρές αλήθειες, ο Λάκης επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος.

 

…………………………………………..

Ψηφιακό μέρισμα για τρεις

 

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε ότι στον διαγωνισμό για το περιβόητο ψηφιακό μέρισμα κατέθεσαν προτάσεις τρεις εταιρείες, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Πρόκειται για τις Cosmote, Vodafone-Panafon και Wind Ελλάς, οι οποίες κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 MHz και 2600 MHz. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσει τους προεπιλεγέντες συμμετέχοντες για την ημερομηνία, τον τόπο, το πρόγραμμα διεξαγωγής, καθώς και για επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της δημοπρασίας. Πάντως αναμένονται και εδώ καθυστερήσεις, καθώς αυτή η διαδικασία είναι συνυφασμένη με την οριστική μετάβαση και στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή στην οποία έχουμε αναβολές.

 

…………………………………………

!Ο νέος -προσωρινός- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Π. Μάης ζήτησε να εξετάσει τον υπηρεσιακό φάκελο του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλη Θωμόπουλου, καθώς ο παραιτηθείς Αντ. Μακρυδημήτρης σε επιστολή του κάνει λόγο για κατ’ επανάληψη βαρύτατα κρούσματα απείθειάς του στις εντολές της διοίκησης.

 

…………………………………………

Καμιά πατρίδα για τους νέους

 

Την έκθεση «No country for young men» – (Δεν υπάρχει πατρίδα για τους νέους…), που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι με αφορμή την ελληνική προεδρία της Ε.Ε., παρουσιάζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην αποψινή εκπομπή της «Η εποχή των εικόνων» (Ν ΕΝΑ, 19.15). Η έκθεση υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου παρουσιάστηκε στο Κέντρο Τεχνών Bozar με τη συμμετοχή 27 Ελλήνων καλλιτεχνών και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά την Κατερίνα Γρέγου στην Αθήνα, στον χώρο c.a.m.p στην πλατεία Κοτζιά, και συνομιλούν για την έκθεση, τα νοήματα των έργων, την αίσθηση της κρίσης μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών.

 

…………………………………………

!Αρχισε και το πετροβόλημα μεταξύ αποπεμφθέντων και παραιτηθέντων από το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Γιώργος Προκοπάκης εναντίον Χρήστου Χωμενίδη και τούμπαλιν. Αλήθεια, οι εναπομείναντες στο Εποπτικό Συμβούλιο, που θα κληθούν να επιλέξουν και το επόμενο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ, τι λένε για όσα συμβαίνουν; Ολα καλά; Βρέχει ή μας φτύνουν;

 

[email protected]

 

Scroll to top