17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Την πλήρωσε ο Χατζηνικολάου

Πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ στο Star για τον «ζωντανό» καβγά μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., Νότη Μαριά.
      Pin It

getFile (2)Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Θυμάστε την εκπομπή εκείνη στο Star, «στον eniko», πριν από τις ευρωεκλογές, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου «αρπάχτηκε» στον αέρα με τον τότε βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. (νυν ευρωβουλευτή) Νότη Μαριά; «Περάστε έξω», του φώναζε ο δημοσιογράφος στο τέλος, κατά την έξοδο του βουλευτή από το στούντιο, όταν ο τελευταίος έφευγε εκτοξεύοντας με τη σειρά του απειλές.

 

Χθες, λοιπόν, έπεσε βαρύς ο πέλεκυς του ΕΣΡ, ο Νίκος Χατζηνικολάου τιμωρήθηκε -όχι ο ίδιος φυσικά αλλά το κανάλι, το Star- με 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. «Οι παρουσιαστές των εκπομπών πρέπει να φέρονται με σεβασμό, αξιοπρέπεια και ευγένεια στους καλεσμένους τους, το λέει ρητώς οδηγία του ΕΣΡ», μας είπε χθες ο πρόεδρός του, Ιωάννης Λασκαρίδης. Για «διατεταγμένη υπηρεσία» του ΕΣΡ έκανε λόγο στο twitter o ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου και για «επιλεκτική ακρόαση και όραση» του προέδρου. Και αποκάλυψε πως ο κ. Μαριάς παρενέβη γραπτώς στο ΕΣΡ, υπέρ του καναλιού.

 

Επίσης, είχαμε 15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στον Alpha TV για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, οι δημοσιογράφοι του καναλιού, παρουσιάζοντας ένα θέμα, έκαναν διαφήμιση στη Vodafone και στα συμβόλαια που προσφέρει η εταιρεία στους συνδρομητές της. Αντίστοιχου ύψους πρόστιμο καταλογίστηκε και στο Δίον TV του Νομού Πιερίας, επειδή μετέδιδε μη πρωτότυπα δελτία ειδήσεων.

 

Στην πραγματικότητα, ο σταθμός έπαιζε σε επανάληψη (μαγνητοσκόπηση) καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου ένα συγκεκριμένο δελτίο. Το ίδιο! Και, όπως πάντα, είχαμε και το… συνηθισμένο πρόστιμο στο Nickelodeon, το παιδικό κανάλι, γιατί παρουσίαζε παιδικές διαφημίσεις σε ακατάλληλες ώρες. Τέλος, πρόστιμο 7 χιλιάδων ευρώ καταλογίστηκε και στον «Σκάι 100,3», επειδή ο Αρης Πορτοσάλτε διέθετε χορηγό στην εκπομπή του.

 

[email protected]

 

Scroll to top