aggelakas

17/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα στον Βύρωνα και των Στασινοπούλου-Καλυβιώτη στην Πλάκα, το 2ο Φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν, το project «Aκούγοντας ο ένας τον άλλο - (απ)όψεις της πόλης» στο Γκαίτε, ανάμεσα στις αποψινέςεκδηλώσεις.
      Pin It

32-1Γιάννης Αγγελάκας: «Ολα είναι δρόμος»

 

Είναι από αυτές τις συναυλίες που δεν χάνονται. Απόψε στο Θέατρο Βράχων, στον Βύρωνα. Ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει το «Ολα είναι δρόμος», μια παράσταση, ένα ταξίδι στην ουσία, από το ροκ στα ρεμπέτικα, το χιπ χοπ και την ηλεκτρονική μουσική. Και από τις Τρύπες και την περίφημη «Ταξιδιάρα Ψυχή», στο «Σαράβαλο», το «Σιγά μην Κλάψω, Σιγά μη Φοβηθώ» φυσικά, αλλά και τις διασκευές του Μάρκου Βαμβακάρη. «Ποτέ δεν ήμουν σίγουρος και συνεχίζω να μην είμαι», λέει σε συνέντευξή του ο Γιάννης, απαντώντας στην ερώτηση αν νιώθει ακόμα και τώρα νευρικότητα ή και αμηχανία. «Δεν με αφορά κιόλας μια τέτοια βεβαιότητα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κάνω αυτό που θέλω κάθε εποχή, στο εδώ και τώρα που βρίσκομαι κάθε φορά. Σίγουρα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα όταν μετά τις Τρύπες ετοιμάζαμε τους Επισκέπτες και τις Ανάσες των Λύκων με τον Βελιώτη, όλες αυτές τις συνεργασίες. Από πού θα μπορούσα δηλαδή τότε να αντλήσω σιγουριά, κάνοντας και πράγματα τόσο διαφορετικά από τις Τρύπες;». Μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα θα βρίσκονται στη σκηνή, σαν μια σύγχρονη κομπανία, ο Ντίνος Σαδίκης στον μπαγλαμά και την κιθάρα, ο Τίτος Καργιωτάκης στην ηλεκτρική κιθάρα και τα πλήκτρα, ο Στάθης Αραμπατζής στην κιθάρα και ο Χρήστος Χαρμπίλας στα κρουστά και τα ηλεκτρονικά. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ.

 

……………………………………………

32-2Αρχίζει το 2οΦεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν

 

Αφιερωμένο στην 23η επέτειο της ανεξαρτησίας του Ουζμπεκιστάν είναι το 2ο Φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, από την ομάδα XL-GRoup. Απόψε το βράδυ στις 19.30 θα εγκαινιαστεί έκθεση ζωγράφων από την Τασκένδη. Η ομάδα των ζωγράφων αποτελείται από έξι διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς έχουν πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Τα έργα τους κοσμούν πολλά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Γιάννης Κάδρας, Ιβάν Κυριακίδης, Κώστας Μπανάσης, Βασιλική Σαργολόγου, Αλέξης Σιαμάνης, Δημήτρης Σιδεράς. Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66, Θησείο, τηλ. 210 3452150). Είσοδος ελεύθερη.

 

………………………………………….

32-5 Hχητικοί περίπατοι

 

Το «Ακούγοντας ο ένας τον άλλο – (απ)όψεις της πόλης» είναι ένα project ανοιχτού λογισμικού που εμπλέκει ερευνητές, sound artists, σπουδαστές της τέχνης και συλλογικότητες της πόλης στη διερεύνηση της σχέσης των κατοίκων με το ηχητικό τους περιβάλλον, μέσω της δημιουργίας μιας σειράς ηχητικών περιπάτων. Ενα εγχείρημα του Ινστιτούτου Γκέτε σε συνεργασία με τις ομάδες escoitar.org, noTours και Φωνές και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης Grundtvig της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διάρκεια έκθεσης: 15–25 Σεπτεμβρίου 2014. Παρουσίαση: σήμερα στις 18.00. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Ινστιτούτο Γκέτε Αθήνας, Ομήρου 14-16, τηλ.: 210 3661000.

 

…………………………………………..

32-6Ενας γλύπτης κλασικός και σύγχρονος

 

Αναδρομική έκθεση γλυπτικής του Νίκου Στέφου φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 17 Οκτωβρίου. Η έκθεση αποτελεί μια σκιαγράφηση του καλλιτεχνικού προφίλ του γλύπτη και δασκάλου, καταδεικνύοντας την πορεία του εικαστικού, ο οποίος, κλασικός αλλά ταυτόχρονα σύγχρονος, είναι ένας γνήσιος εργάτης της τέχνης. Τα έργα του είναι σχέδια και γλυπτά με έμπνευση από την αρχαία ελληνική μυθολογία και παράλληλες αναφορές και προεκτάσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα. Εξέχουσα θέση σε αυτά κατέχει η γυναικεία μορφή, με την πλαστική απόδοση του σώματος να εκφράζει την άποψη του δημιουργού περί όγκων και φωτός στη γλυπτική. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί απλά υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο και χαλκό, αλλά και «ευτελή» υλικά όπως παλιά σίδερα, για να φιλοτεχνήσει τα έργα του και να συνθέσει «ήρωες», σύμβολα του παρελθόντος και πρωταγωνιστές της σύγχρονης πραγματικότητας. Αξιοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές και πλάθοντας μορφή από το τίποτα, καταφέρνει να δημιουργήσει έργα αντιπροσωπευτικά της δεξιοτεχνίας, της γνώσης, της ψυχής και της φιλοσοφίας του. Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5202420-21. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη 10.00 – 21.00, Τετάρτη – Σάββατο 10.00 – 19.00 και Κυριακή 10.00 – 15.00.

 

…………………………………………

32-3Στασινοπούλου και Καλυβιώτης

 

Συναυλία στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκης στην Πλάκα θα δώσουν η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης, απόψε στις 20.30. Θα παρουσιάσουν τα καινούργια τους τραγούδια που ηχογραφούν αυτήν την εποχή, μαζί με μια αναδρομή στους παλαιότερους δίσκους τους, «Υφαντόκοσμος», «Ηχοτρόπια», «Τα Μυστικά των Βράχων», «Ταξιδοσκόπιο», «Greekadelia». Διογένους 1-3, Πλάκα (πλάι στους «Αέρηδες»). Τηλ: 210 3250198. Η συναυλία τελειώνει στις 22.30 για λόγους κοινής ησυχίας. Είσοδος 10 ευρώ.

 

……………………………………………

32-4Η Κυριακή αναζητά τον μίτο

 

Οι Βιτρίνες Τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος φιλοξενούν την εγκατάσταση της ζωγράφου Κυριακής «Αναζητώντας τον μίτο». Συνεχίζοντας την ενότητα με τον μίτο της Αριάδνης και το νήμα της ζωής, η ζωγράφος αναπτύσσει μια πτυχή του έργου της, που για πρώτη φορά παρουσίασε στην ομότιτλη έκθεσή της στη Nitra. Σκοτεινοί εσωτερικοί χώροι και το κορίτσι του παραμυθιού αντιμέτωπο με το κόκκινο νήμα και όλα όσα αυτό συμβολίζει: τις προσδοκίες, το μέλλον, την ίδια τη ζωή. Διάρκεια έως 12 Οκτωβρίου 2014. Καρόλου Ντηλ 33, Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες: www.nitragallery.com/el.

 

Scroll to top