Loverdos

17/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Μέχρι σήμερα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των μαθητών για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, τη στιγμή που παραμένει αδιευκρίνιστο εάν την απαλλαγή δικαιούνται οι μη ορθόδοξοι μαθητές ή όσοι απλώς επικαλούνται λόγους «θρησκευτικής συνείδησης».
      Pin It

Οι αιτήσεις των μαθητών για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών θα γίνονται δεκτές μέχρι και σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει πενθήμερη προθεσμία για τις αιτήσεις, με εγκύκλιο που όριζε ως μη απαραίτητη την αναφορά του θρησκεύματος ώστε να δοθεί η απαλλαγή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του, δήλωσε ότι η απαλλαγή θα δίνεται σε μη ορθόδοξους μαθητές, κάτι τέτοιο όμως δεν ορίζεται από την εγκύκλιο.

Μάλιστα, η Ένωση Άθεων Ελλάδας με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και την παράταση στην υποβολή αιτήσεων, λόγω των λαθών που πιθανώς θα προκύψουν από τις παρερμηνείες.

 

* Αναλυτικό ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

 

efsyn.gr

Scroll to top