Pin It

Με στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αύριο.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην πώληση των λιμανιών. Τα λιμάνια είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων», η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ προκηρύσσουν την Πέμπτη στάση εργασίας από τις 11 έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, συγκέντρωση στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 

Οι εργαζόμενοι καλούν τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του Πειραιά να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και την πορεία. «Απέναντι στις προκλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης, οι οποίοι επιχειρούν να ξεπουλήσουν το λιμάνι ως ιδιωτική τους “πραμάτεια”, οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους απάντηση», τονίζουν οι εργαζόμενοι. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μετά την κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ να οργανώσει τη Δευτέρα την πρώτη επίσκεψη υποψήφιων επενδυτών -εκπρόσωποι της Cosco- για το 67% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στον Πειραιά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και νέες επισκέψεις από εκπροσώπους άλλων δύο εταιρειών από τις συνολικά πέντε που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ. Χθες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων της Cosco με στελέχη του ΟΛΠ εκτός Οργανισμού προς περαιτέρω ενημέρωση των υποψήφιων επενδυτών.

 

Χρ. Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top