17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τροχαίων το ανάγνωσμα

      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

«Αστυφύλακας αποδείχθηκε ότι ήταν ο ασυνείδητος οδηγός αυτοκινήτου που χτύπησε και τραυμάτισε ελαφρά νεαρό ζευγάρι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και έσπευσε να το εγκαταλείψει, καθώς, όπως προέκυψε (τον εντόπισαν συνάδελφοί του), ήταν μεθυσμένος» («Εφ.Συν.» Δευτέρας). Συνέβη το Σάββατο, έξι τα ξημερώματα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και ο ένοχος αστυφύλακας, 24 χρόνων, «τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του». Ακόμα μία ΕΔΕ, στον δρόμο πιθανόν για το… πουθενά∙ πολλώ μάλλον που τα θύματα… φτηνά τη γλιτώσανε. Και όχι πως παρασιωπώ το όνομα του ενόχου αστυφύλακα, γιατί δεν αναφέρεται ούτε στο δημοσίευμα. Αλλά και να αναφερόταν (αν και η αστυνομία είναι ιδιαιτέρως… διακριτική σε πληροφορίες που αφορούν την ίδια), ποιος θα θυμόταν το… περιστατικό, την ΕΔΕ και την κατάληξή της, όταν ερχόταν η στιγμή κάπου να… καταλήξει.

 

Τροχαία είναι αυτά∙ ατυχήματα, δυστυχήματα ή εγκλήματα… γενικώς δεν είναι «πιασάρικα». Συνήθως είναι στα μονόστηλα και στο περιθώριο της είδησης. Η δε τηλεόραση τα αγνοεί εντελώς. Δεν πά’ να ’χουμε τους περισσότερους στην Ευρωπαϊκή Ενωση νεκρούς και τραυματίες από τροχαία, να κλείνουν δυο χιλιάδες σπίτια τον χρόνο! Εμείς… αμερόληπτοι. Τα τροχαία στην Ελλάδα είναι «ξένο σώμα». Δεν αφορούν εμάς, τα μέσα ενημέρωσης, την αστυνομία, την κυβέρνηση (δεν θεωρούνται καν πρόβλημα υγείας∙ δεν αστειεύομαι, σοβαρολογώ). Αφορούν τους άλλους!

 

Ούτε κι εγώ θα ασχολιόμουν με το… ασήμαντο τροχαίο στην Αλεξάνδρας. Αν, πάλι τη Δευτέρα, δεν δημοσιευόταν, επίσης στην «Εφ.Συν.», η είδηση ότι: «Διά της… απουσίας της λάμπει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που ξεκινά αύριο (ξεκίνησε δηλαδή χθες) και κλείνει στις 22 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα: “Οι δρόμοι μας, οι επιλογές μας”». Από 1.665 ευρωπαϊκές πόλεις που είχαν δηλώσει συμμετοχή έως την Κυριακή, ελληνικές ήταν μόλις 15! Είμαστε όμως πρώτοι σε παρόδια… εικονοστάσια για νεκρούς της ασφάλτου!

 

Scroll to top