17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενας χρόνος για τα γέλια μίσους του Πλωμαρίτη

Πρώτη καταδίκη για ρατσιστική ρητορεία στον “χιουμορίστα’’ υποψήφιο της Χρυσής Αυγής που ήθελε να «κάνει σαπούνια» τους μετανάστες.
      Pin It
«Ξινά» βγήκαν στον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής τα «αστεία» με τα σαπούνια...

«Ξινά» βγήκαν στον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής τα «αστεία» με τα σαπούνια…

Της Μαρίας Δήμα

 

Την πρώτη καταδίκη για ρατσιστική ρητορική επέβαλε χθες η ελληνική Δικαιοσύνη στον μεσήλικα χρυσαυγίτη Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, γνωστό και ως παραστάτη στις δημόσιες εμφανίσεις του Ηλία Κασιδιάρη την εποχή της ελευθερίας του!

 

Θίχτηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης μόλις πληροφορήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού την ποινή ενός έτους (με αναστολή) σε βάρος του Πλωμαρίτη για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (ν. 927/79) και στράφηκε αμέσως εναντίον της Δικαιοσύνης, «που χρησιμοποίησε παρανόμως κτηθέν τηλεοπτικό υλικό για την καταδίκη ενός πολίτη». Μάλιστα αναγκάστηκε εμμέσως να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος έχει προβεί σε παράνομη καταγραφή (σ.σ. της περιβόητης συνομιλίας του με τον Μπαλτάκο) και… έριξε την ιδέα ότι η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη «κατ’ ανάλογο τρόπο να χρησιμοποιήσει το βίντεο Μπαλτάκου ως νόμιμο αποδεικτικό μέσο και να καταδικάσει τους Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και εσχάτη προδοσία».

 

Ακροαματική διαδικασία

 

Οσον αφορά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, με κατηγορούμενο τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που ήθελε να κάνει σαπούνια τους μετανάστες, το δικαστήριο ουσιαστικά έκανε δεκτή την προηγηθείσα εισαγγελική πρόταση, κατά την οποία ο Πλωμαρίτης, που εμφανίζεται να μιλά υβριστικά και απαξιωτικά κατά μεταναστών σε ντοκιμαντέρ του «Channel 4», «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».

 

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «έκανε πλάκα και γελάγανε», ενώ αν και σε προηγούμενη ερώτηση υποστήριξε πως τα απαξιωτικά λόγια του αφορούσαν λαθρομετανάστες, κατά την απολογία του ανέφερε πως τελικά όσα ειπώθηκαν αφορούσαν αριστερούς… Στο μεταξύ την ερχόμενη Παρασκευή, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί η αίτηση της Χρυσής Αυγής κατά της διακοπής χρηματοδότησής της. Η Ολομέλεια τους ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα συνέλθει υπό τον πρόεδρό της Σωτήρη Ρίζο και με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, η οποία ήταν εισηγήτρια και στην απόφαση της Ολομέλειας που απέρριψε την αίτηση αναστολής της Χρυσής Αυγής για την προσωρινή παύση χρηματοδότησής της.

 

Σημειώνεται, πάντως, ότι βασικό θέμα που θα απασχολήσει τους ανώτατους δικαστές είναι εάν η επίμαχη απόφαση που ανέστειλε τη χρηματοδότηση μπορεί να ελεγχθεί για τη νομιμότητά της από το ΣτΕ, καθώς στηρίζεται σε απόφαση της Βουλής που εκδόθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό της (η Δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα να εξετάζει αποφάσεις της Βουλής).

 

Αναστολή χρηματοδότησης

 

Η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Φεβρουάριο προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι η αναστολή της χρηματοδότησής της, που έγινε με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

 

Η συμπλήρωση ενός έτους από την άγρια δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα συνέπεσε με την παράταση της προφυλάκισης του δράστη Γιώργου Ρουπακιά για άλλους έξι μήνες. Με βούλευμα που εξέδωσε (1589/2014) το Συμβούλιο Εφετών, παρατείνεται η προσωρινή κράτηση του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακρίτρια Πειραιά. Ο Ρουπακιάς απολογούμενος είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον μουσικό, ενώ αργότερα κρίθηκε προφυλακιστέος και για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Το σχετικό βούλευμα εκδόθηκε εν όψει της συμπλήρωσης σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησής του.

 

Scroll to top