17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέα κινητοποίηση στη Βιβλιοσυνεργατική

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για επικείμενες περικοπές και ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.
      Pin It

Σε άλλη μια κινητοποίηση προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση εκδόσεων και γραφικών τεχνών «Βιβλιοσυνεργατική», που απασχολεί 94 άτομα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην οδό Φειδίου, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, αντιδρώντας σε επικείμενες περικοπές που είναι πιθανόν να ανακοινωθούν με τις αλλαγές στο Δ.Σ. των μετόχων.

 

Τη Δευτέρα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη μη έγκαιρη καταβολή του 15νθήμερου. Τον τελευταίο χρόνο κατεβαίνουν τακτικά σε απεργίες και στάσεις εργασίας, διεκδικώντας να τηρείται το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων που αγγίζουν πλέον τους 4 1/2 μήνες.

 

«Η “Βιβλιοσυνεργατική” είναι ένα από τα λίγα μαγαζιά του κλάδου που “κρατάνε” ακόμα. Εχει δουλειές αλλά προσπαθεί να μετακυλίσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Οι καθυστερήσεις μισθών ξεπερνάνε τον μέσο όρο άλλων, αντίστοιχων επιχειρήσεων» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων Λεωνίδας Σακκάς.

 

Παραδέχεται ότι ο κλάδος των λιθογράφων (εργαζόμενοι σε τυπογραφεία και ατελιέ) έχει τεράστια ανεργία, με περίπου 1.000 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως από τα λουκέτα σε μεγάλα τυπογραφεία και τις περικοπές σε μικρές επιχειρήσεις, σε σύνολο περίπου 4.500 εργαζομένων στην Αττική.

 

Scroll to top