Pin It

«Τσουχτερό» πρόστιμο 600 χιλιάδων ευρώ επέβαλαν στο νομικό πρόσωπο της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Καβάλας οι ελεγκτές της αρμόδιας επιτροπής του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των κονδυλίων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς.

 

Οπως έγινε γνωστό, το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή ορισμένα νήπια και βρέφη μετακινήθηκαν σε άλλους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καβάλας από εκείνους που αναφέρονταν στο πρόγραμμα. Πάντως, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, όπου ετέθη το θέμα, η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα τόνισε πως η δημοτική αρχή θα ασκήσει έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κατάλληλο πολιτικό χειρισμό θα ξεπεραστεί το όλο θέμα…

 

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος του νομικού προσώπου, Λεωνίδας Παππάς, δήλωσε ότι… δεν πρόκειται ακριβώς για πρόστιμο, αλλά για μια «δημοσιονομική προσαρμογή» ποσού 616.000 ευρώ. Οπως εξήγησε, «οι μετακινήσεις αυτές έγιναν με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των δημοτών, οι οποίοι ζητούσαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σταθμούς πιο κοντά στις κατοικίες τους ή στις κατοικίες των παππούδων».

 

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ακόμα ότι όσοι διενήργησαν τον έλεγχο, δεν είχαν εικόνα της πραγματικότητας που βιώνει μια οικογένεια με ένα ή και περισσότερα παιδιά.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top