17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πνίγηκε η Αττική με μισής ώρας καταιγίδα

Τα κυριότερα προβλήματα σημειώθηκαν σε περιοχές των βορείων προαστίων.
      Pin It

Εντονα προβλήματα προκλήθηκαν και χθες στην Αττική από την έντονη καταιγίδα διάρκειας περίπου τριάντα λεπτών που έπληξε το λεκανοπέδιο, με τις κλήσεις στο κέντρο της Πυροσβεστικής να φτάνουν τις εκατό.

 

Τα κυριότερα προβλήματα σημειώθηκαν σε περιοχές των βορείων προαστίων όπου και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν μέσα από τα αυτοκίνητά τους τέσσερα άτομα. Στο ένα περιστατικό επρόκειτο για νεαρή γυναίκα το αυτοκίνητο της οποίας ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων στον παράδρομο της Αθηνών–Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στέφανου, ενώ στο δεύτερο, επίσης στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, απεγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι.

 

Το τρίτο περιστατικό αφορούσε οδηγό αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε επί της οδού Βουτσινά 101 στον Χολαργό. Σε άλλα περιστατικά εγκλωβισμού επενέβη οδική βοήθεια. Σύμφωνα πάντως με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσε κανένας από τους οδηγούς των οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν.

 

Λόγω της ισχυρής καταιγίδας εξάλλου, πολλοί δρόμοι στα βόρεια προάστια μετατράπηκαν σε ποτάμια με συνέπεια να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας, στη λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου –ιδίως στο ύψος του αριθμού 60-, στη Μεσογείων με την Κύπρου στου Παπάγου, στη λεωφόρο Πεντέλης στα Μελίσσια – ειδικά στο ρεύμα καθόδου πριν από το στούντιο ΑΤΑ.

 

Οι περισσότερες από τις 100 κλήσεις αφορούσαν άντληση υδάτων σε υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων και εντοπίζονταν σε Χολαργό, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μαρούσι, Αγιο Στέφανο, Δροσιά και Σταμάτα, ενώ κλιμάκια της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να παρέμβουν για την κοπή ενός δέντρου στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους και άλλων 6 στα βόρεια προάστια.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top