17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης
«Το σχολικό ημερολόγιο ενός UFO»

Εκδόσεις: ΑΓΚΥΡΑ (Σόλωνος 124, Αθήνα, τηλ. 210 3837667, www.agyra.gr)
σελ. 254
ISBN: 978-960-547-154-5 .
      Pin It

Ένα απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό ημερολόγιο από το οποίο και θα μάθουν και θα γελάσουν!

 

Βασισμένο σε αληθινές ημερομηνίες!

 

Για κάθε μέρα της σχολικής χρονιάς και για κάθε χρονιά της υπόλοιπης ζωής τους!

 

vivlio-imerologio-1
Το UFO και η παρέα του ετοίμασαν για τους μαθητές του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου ένα ξεχωριστό και πολύ χρήσιμο ημερολόγιο που θα γίνει το πιο αγαπημένο και απαραίτητο «εργαλείο» της νέας σχολικής χρονιάς!

 

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά με αυτό το ημερολόγιο:

  • Μπορούν να γράψουν το πρόγραμμα του σχολείου και να ενημερωθούν για τα έτη 2014-2015
  • Σε κάθε ημέρα υπάρχει ειδικός χώρος για να σημειώνουν τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις τους, ακόμα και για τις ξένες γλώσσες, αλλά και για άλλες, εξωσχολικές, δραστηριότητες.
  • Ειδικός χώρος για να σημειώνει τα καλύτερά του – ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές, βιβλία, μέχρι και φάρσες – ώστε να θυμάται ις αγαπημένες στιγμές της χρονιάς… μα και τις άσχημες! Ένα “συναξάρι αναμνήσεων” για μια ζωή!
  • Φυσικά, θα βρίσκει ποιος γιορτάζει αλλά και τις παγκόσμιες ημέρες (που μπορούν να τους βοηθούν και σαν ενημέρωση στο σχολείο τους)
  • Όσο για τα Σαββατοκύριακα θα βρει έναν οδηγό για να ξέρει πως πέρασε κάθε διήμερο.
  • Και υπάρχουν και κινούμενα σχέδια στο κάτω δεξί μέρος του βιβλίου.

 

Δείτε το σκετσάκι στο διαδίκτυο και απολαύστε την έξυπνη εικονογράφηση:

 

Γιώργος Κωνσταντινίδης – βιογραφικό

Ο Γ. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι βιολονίστας, μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και καθηγητής βιολιού. Συνθέτει, επιμελείται και διδάσκει μουσική για παιδικό θέατρο. Έχει αναλάβει τη διεύθυνση παιδικών χορωδιών, μαθητικών Ορχηστρών και μουσικών παραστάσεων. Από τις εκδόσεις «Άγκυρα» κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Η Σεριφά και οι χαμένες νότες», «Μια πόλη, μα ποια πόλη», «Κάποτε στη Μελωδιούπολη», «Το μπλοκάκι ενός UFO, νο1».

 

Σωτήρης Μητρούσης – βιογραφικό

Με δικά του λόγια: «Είμαι επαγγελματίας γραφίστας και… ερασιτέχνης σκιτσογράφος. Από μικρός, όποτε έβρισκα ευκαιρία, μουτζούρωνα χαρτιά, μπλοκάκια και τα χέρια μου. Τα τελευταία χρόνια, κάνω μουτζούρες στο κομπιούτερ μου. Μετά το «Μπλοκάκι ενός UFO, νο1», εικονογράφησα και αυτό το ημετρολόγιο, να σας κρατήσει συντροφιά αυτή τη σχολική χρονιά και να παραμείνει έπειτα ένα όμορφο ενθύμιο».

 

Ο Γιώργος και ο Σωτήρης είναι φίλοι… από το σχολείο!

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top