dsthess

17/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Λεκτικές αψιμαχίες για το φιλοξενείο στη Θεσσαλονίκη

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πριν λίγες εβδομάδες αποφάσισε οι παλιές αποθήκες του δήμου να διαμορφωθούν κατάλληλα και να φιλοξενηθούν εκεί 30 οικογένειες προσφύγων.
      Pin It

Μικροένταση σημειώθηκε στην περιοχή Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επικείμενη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, στις εγκαταστάσεις των παλιών δημοτικών στάβλων.

Ομάδα κατοίκων της περιοχής που αντιδρά στη δημιουργία του φιλοξενείου συγκεντρώθηκε έξω από το παλιό κτίριο. Απέναντί τους, βρήκαν αλληλέγγυους που είναι υπέρ της δημιουργίας του φιλοξενείου. Υπήρξαν αντεγκλήσεις χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ από την αστυνομία που βρέθηκε στο χώρο, δεν έγιναν συλλήψεις.

Να θυμίσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πριν λίγες εβδομάδες αποφάσισε οι παλιές αποθήκες του δήμου, να διαμορφωθούν κατάλληλα και να φιλοξενηθούν εκεί 30 οικογένειες προσφύγων.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψή Γούλα, ο επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Δελλής έδωσαν το «παρών».

 

efsyn.gr  

Scroll to top