kolegio

18/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νομικές σπουδές μόνο σε τρία χρόνια σε κολέγια!

Ιδιωτικό κολέγιο προσφέρει τριετείς σπουδές με δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος και εγγραφής στους δικηγορικούς συλλόγους. Συνεχής υποβάθμιση των ΑΕΙ-ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.
      Pin It

Η κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί, χρόνια τώρα, τα δημόσια Πανεπιστήμια με την υποχρηματοδότηση και τα δεκάδες διαλυμένα περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ (χωρίς υποδομές, προσωπικό, φοιτητική μέριμνα και επαγγελματικά δικαιώματα σπουδών) αλλάζει δραματικά το τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η παραπάνω πραγματικότητα αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των λεγόμενων κολεγίων. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται σαν εργολάβος των κολεγίων και η ανακοίνωση, από τη μεριά του, της «έναρξης εκτεταμένου ελέγχου στον χώρο των ΙΕΚ και των κολεγίων» και το «κλείσιμο μεγάλου ιδιωτικού φορέα εκπαίδευσης» δεν μπορούν να φωτίσουν παρά μόνο το μαύρο φόντο μιας χρόνιας επιχείρησης υποβάθμισης των ΑΕΙ για να ισχυροποιηθεί η λεγόμενη ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενα πρόσφατο τρανταχτό παράδειγμα (αλλά όχι μοναδικό) της κατάστασης που διαμορφώνεται στον χώρο αυτόν είναι η προσφορά νομικών σπουδών από κολέγιο. Ο λόγος για την «Ε. και Μ. ΦΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ο.Ε.», μια εταιρεία η οποία ίδρυσε ιδιωτικό κολέγιο υπό την επωνυμία «MBS Κολέγιο Κρήτης».

Στον διαδικτυακό ιστότοπο της εν λόγω επιχείρησης αναφέρεται συγκεκριμένα ότι τα τριετή(!) προγράμματα σπουδών Νομικής που προσφέρει οδηγούν στην απονομή πτυχίου με το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει άσκηση και να εγγραφεί όχι μόνο σε Δικηγορικούς Συλλόγους στο εξωτερικό αλλά και εντός Ελλάδας!

 

 

kolegio-kritis

 

* Αναλυτικά η έρευνα του Χρήστου Κάτσικα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top