18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

18-7Electra

 

Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου δείχνει απόψε στις 8.15 μ.μ., στην «Οπερα», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», πρώτη φορά μια ταινία του, που εξάπτει την περιέργειά μας. Τι να είναι μια «Electra» γυρισμένη στην Αφρική, που μιλά πολλές γλώσσες, που δεν έχει χρονολογική συνέπεια και στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών της; Και τι ηθοποιών. Φτάνει να πούμε δύο ονόματα, της μοναδικής Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, κι αυτής της νεαρής κοπέλλας, που ήταν η αποκάλυψη στη «Μικρά Αγγλία» του Βούλγαρη, της Σοφίας Κόκκαλη (φωτ.), αλλά που πρώτος ο Σεβαστίκογλου χρησιμοποίησε στη δική του ταινία. Η «Electra» προβάλλεται ως work in progress. Γρήγορα και στις αίθουσες.

 

Β.Γεωργ.

 

 

……………………………………………

18-8 Γέννησαν

 

Τα κακά νέα διαδίδονται γρήγορα. Τα καλά καθυστερούν καμιά φορά. Ο Ράιν Γκόσλιγκ και η Εύα Μέντες έγιναν για πρώτη φορά γονείς -υπό άκρα μυστικότητα- την περασμένη Παρασκευή, 12 του μήνα, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το λαμπερό ζευγάρι είχε κρατήσει μέχρι τον 7ο μήνα κρυφή την εγκυμοσύνη μέχρι το τουίτ – αποκάλυψη της Ελεν ΝτεΤζενέρις. Η είδηση, βέβαια, έχει και την κακή της πλευρά. Ο Γκόσλιγκ δήλωνε ότι θα σταματήσει τις ταινίες μόλις γίνει πατέρας. Θα κρατήσει, άραγε, τον λόγο του; Είτε έτσι, είτε αλλιώς, να τους ζήσει.

 

Βλ.Κωστ.

 

…………………………………………..

18-9Το πιο διάσημο τσόπερ

 

Πάνω από 1 εκατ. δολάρια αναμένεται να πωληθεί το τσόπερ από την ταινία του ’69 «Easy Rider», με τους Πίτερ Φόντα και Ντένις Χόπερ. Πρόκειται για μία Κάπτεν Αμέρικα Χάρλεϊ Ντέιβιντσον, ένα «panhead» τσόπερ. Φυσικά φέρει την αμερικανική σημαία και πολύ ιδιαίτερο σασί. Τέσσερις μηχανές κατασκευάστηκαν για την ταινία, μα μόνο αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή του τρακαρίσματος έχει διασωθεί. Ο Φόντα την επισκεύασε, για 12 χρόνια παρέμεινε στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσικλέτας της Αναμόσα (Αϊόβα), μέχρι που πωλήθηκε στον Μάικλ Αϊσμπεργκ, Καλιφορνέζο επιχειρηματία. Σε ένα μήνα, πάντως, θα ξαναλλάξει χέρια.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Scroll to top