18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το σίριαλ της ΝΕΡΙΤ

      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

Ούτε παραγωγό ούτε σκηνοθέτη ούτε σεναριογράφο ούτε τα τρία στραβά της μοίρας του διαθέτει το ανεκδιήγητο σίριαλ παραιτήσεων, αλλά και ανεξάντλητων ηλιθιοτήτων, που δεκαπέντε μήνες τώρα παρακολουθούμε περί τη… νέα-ελληνική-ραδιοφωνία-ίντερνετ-τηλεόραση, όλο μαζί υπό το… υψηλής καλαισθησίας… εμβρόντητο λογότυπο ΝΕΡΙΤ (προσωπικά, για λόγους αισθητικούς, με ενδιαφέρει περισσότερο ο «νονός» της ΝΕΡΙΤ, από τον «νονό» του ΕΝΦΙΑ –άλλη αμαρτία αυτή– που λέγεται πως είναι κάποιος… Καραβίτης∙ δεν θα με εξέπληττε, πάντως, αν μάθαινα ότι… πατέρας της ιδέας ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου∙ τουλάχιστον γι’ αυτό τον είχα άξιο: να κάνει τη ΝΕΤ, ΝΕΡΙΤ και τη γης… μαδιάμ).

 

Είναι σαν το ανέκδοτο, που κάποιος αγόραζε από περίπτερο ντραμαμίνες και προφυλακτικά και ο περιπτεράς παρατήρησε: «Αφού σε πειράζει, τι το θέλεις;» Τι τα θέλανε τα παχιά λόγια, τότε, πριν από δεκαπέντε μήνες, που την έκλεισαν, μετά από εκείνη την κλειστή (θεόκλειστη) σύσκεψη των πέντε, που ποιος ξέρει τι… διημείφθη πάνω και… κάτω από το τραπέζι… ότι θα κάνουν τη… νέα τηλεόραση καλύτερη από την παλιά και μπλα μπλα μπλα και κολοκύθια τούμπανα. Τι τα θέλανε τα παχιά λόγια, που δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι χάσανε τότε τις δουλειές τους; Δεν άφηναν το πράγμα να «τσουλήσει» με τον «αυτόματο πιλότο», που θέλανε από πάνω να κάνουν και ρουσφέτια! Αφού ούτε από… τσόχα ήξεραν ούτε από… ραφτικά σκάμπαζαν.

 

Και να μπάσουνε τους «δικούς» τους, πώς; Και να κόψουνε την ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ (αφού τη μετέδωσαν τα ιδιωτικά κανάλια! Τόσο ανόητοι!), γιατί; Σε ποιες ακροαματικότητες «πάτησαν» κι άρχισαν να κόβουν και να ράβουν, σαν χρεοκοπημένοι βαρόνοι που εξακολουθούν να δίνουν εντολές σε υπηρετικό προσωπικό ανύπαρκτο ενός πύργου έρημου και καταρρέοντος που, επί πλέον, είναι και υποθηκευμένος; Τι ρεμπεσκέδες, να πάρει η ευχή, και τι «κουμάσια» είναι του λόγου τους! Τι «υβρίδια» «θερμοκηπίου»!

 

Scroll to top