Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Eπικίνδυνος για την κοινωνία» ο χρυσαυγίτης δρ Μένγκελε. Τον θυμάστε; Πρόκειται για τον νευρολόγο του ΕΟΠΥΥ που είχε αναρτήσει έξω από το ιατρείο του την επιγραφή «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι». Χθες, όμως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε κάθειρξη 5 ετών γιατί συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια με τη σέσουλα…

 

Ο 57χρονος «γιατρός» κάθισε στο εδώλιο για κατάχρηση ιδιότητας γιατρού σε βαθμό κακουργήματος, διότι έγραφε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χαπιών σε τοξικομανή. Μάλιστα, ο τοξικομανής, που ήταν συγκατηγορούμενός του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα, χρησιμοποιούσε το βιβλιάριο ασθενείας της ηλικιωμένης μητέρας του.

 

Καταπέλτης σε βάρος του γιατρού ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, Βασιλης Φλωρίδης: «Ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία», τόνισε, προτείνοντας την ενοχή του.

 

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, ύστερα από τυχαίο αστυνομικό έλεγχο. Τότε, είχε συλληφθεί ο τοξικομανής που αργότερα ομολόγησε στις αρχές ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά χάπια από τον κατηγορούμενο νευρολόγο. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει πως ο γιατρός «ήταν γνωστός στην πιάτσα» κι ότι «με ένα 50ευρω σου γράφει ό,τι θέλεις…».

 

Απολογούμενος ο «γιατρός», αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι συνταγογραφούσε για την άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία γνώριζε από το παρελθόν. Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει στο δικαστήριο το είδος και τη συχνότητα των συνταγογραφούμενων χαπιών που δεν είχαν σχέση με την πάθηση της ασθενούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε ένας συνάδελφός του δεν βρέθηκε μάρτυρας για να τον υπερασπιστεί.

 

Το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 5 ετών με το δικαίωμα έφεσης να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο όμως να καταβάλει εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ. Ο τοξικομανής καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος νευρολόγος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 16 μηνών με τριετή αναστολή και 2.500 ευρώ πρόστιμο, καθώς είχε συλληφθεί να έχει αναρτήσει στο ιατρείο του, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, χειρόγραφη επιγραφή γραμμένη στα γερμανικά που ανέφερε: «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».

 

Παρότι διέψευδε αρχικά τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, λίγους μήνες μετά κατέβηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χρυσομάλλη.

 

Scroll to top