18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τραγωδία στον Βόλο με ιδιοκτήτη άγριου σκύλου

43χρονος πέθανε από έμφραγμα - λίγο νωρίτερα λιμενικοί με τη συγκατάθεσή του είχαν πυροβολήσει στο πόδι τον σκύλο του.
      Pin It

Μια απίστευτη ιστορία, με πρωταγωνιστές ένα σκύλο και το 43χρονο αφεντικό του, εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή Μαμιδάκι Μαγνησίας. Το τέλος της θλιβερό, καθώς ο σκύλος πυροβολήθηκε στο πόδι από λιμενικούς, υποχρεωτικά κατά το Λιμενικό και κατόπιν προτροπής του ιδιοκτήτη του, ο οποίος λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό και την εξαφάνιση του σκυλιού του πέθανε από έμφραγμα στο σπίτι του.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας λιμενικών στην παραλιακή οδό της περιοχής Μαμιδάκι Μαγνησίας, διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός μεγαλόσωμου σκύλου (ράτσα Ντόγκο Αρτζεντίνο), ο οποίος επιτίθετο σε αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, με αποτέλεσμα την αναστάτωση των περιοίκων. Οι λιμενικοί, μετά τις εκκλήσεις των κατοίκων και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο, προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, με αποτέλεσμα αυτός να στραφεί απειλητικά εναντίον τους. Με την προτροπή του ιδιοκτήτη -λόγω της ανεξέλεγκτης αντίδρασης του σκύλου- ο ένας από τους δύο λιμενικούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Ακολούθησε δεύτερος πυροβολισμός στο πόδι και το σκυλί τράπηκε σε φυγή.

 

Στη συνέχεια, τα στελέχη του Λιμενικού πήγαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη για να συγκεντρώσουν στοιχεία, προκειμένου να αναφέρουν το περιστατικό στην υπηρεσία τους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο 43χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Οι λιμενικοί προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top