18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκπομπές με… ονοματεπώνυμο!

      Pin It

Της Αντας Ψαρρά

 

Το ειδικό πρωινό δημοσιογραφικό δίδυμο (Ραβανός – Παπαπαναγιώτου) «αντιμετώπισης Τσίπρα» του ραδιοσταθμού Βήμα FM, σοκαρισμένο από την είδηση για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βατικανό έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αφού αναρωτήθηκαν αν ποτέ ξανά αριστερός ηγέτης έχει επισκεφτεί το Βατικανό, χωρίς όμως τελικά να το θυμηθούν, τα έβαλαν με τον… πάπα και τα ενοχικά σύνδρομα της «Αυγής». «Εκκολαπτήριο διαφθοράς και σκανδάλων το Βατικανό», «Τεράστιος οικονομικός οργανισμός με τράπεζα και οικονομικά συμφέροντα», «Ο τωρινός πάπας άρχισε τις προσπάθειες να διερευνήσει όλο το ζήτημα με την παιδοφιλία στην καθολική Εκκλησία αλλά να δούμε αν θα το κάνει μέχρι τέλος».

 

Στην προσπάθειά τους, δε, να αποδυναμώσουν το κύρος της επίσκεψης, τα έβαλαν μετά με το ενοχικό σύνδρομο της «Αυγής» που έγραψε για τις -διεθνώς αναγνωρισμένες- δηλώσεις και πρωτοβουλίες του πάπα για τους φτωχούς και τους ευάλωτους της γης. Φυσικά, όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Αγιον Ορος, οι καλοί συνάδελφοι δεν διατύπωσαν παρόμοιες ενστάσεις ούτε για τη συμπεριφορά ιεραρχών, ούτε για την τεράστια περιουσία και τον τρόπο διαχείρισης, ούτε για τις οικονομικές επενδύσεις των εκπροσώπων του Αθω. Εκεί αρκέστηκαν μόνο σε ειρωνικές παρατηρήσεις για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του «άθεου» αριστερού στο Αγιον Ορος. Τώρα, όμως, μια και η επίσκεψη αφορούσε άλλη Εκκλησία, «ξεσάλωσαν» χωρίς ενδοιασμό οι… ορθόδοξοι!

 

Αμέσως μετά προσπάθησαν ανεπιτυχώς -και είναι προς τιμήν του υπουργού Δικαιοσύνης- μέσω της υπόθεσης Λαγκάρντ επίσης να βρουν ευκαιρία για επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην επικεφαλής του ΔΝΤ.

 

«Τι προσδοκάτε με την επιστολή;» ρωτούν τον υπουργό, «δεν είναι αυτές οι καταγγελίες δυσφημιστικές για τη χώρα, αποτρεπτικές για τους υποψήφιους επενδυτές;».

 

Χαρ. Αθανασίου: «Η καταγγελία προέρχεται από την επικεφαλής ενός οργανισμού που προστατεύεται διεθνώς και αφορούσε απειλή κατά της ζωής της. Η επιστολή έχει δύο στόχους: Αν είναι βάσιμη η καταγγελία, να δοθούν στοιχεία και, αν αφορούν Ελληνες, να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Η χώρα θα δυσφημιζόταν εάν δεν αντιδρούσε και ήδη γνωρίζω ότι διετάχθη προκαταρκτική εξέταση».

 

Στη συνέχεια, τον ρωτούν αν θα περιληφθούν στην έρευνα και οι καταγγελίες Τσίπρα και Δούρου, και ο υπουργός διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, θα έπρεπε να κάνουν μήνυση οι καταγγέλλοντες, ωστόσο, αν προκύψουν στοιχεία, ενδέχεται να συμπεριληφθούν και οι συγκεκριμένες καταγγελίες. Προσπάθησαν επίμονα να του αποσπάσουν ένα αρνητικό σχόλιο για το ότι αυτές οι καταγγελίες έγιναν το 2012 και τις θυμήθηκε ξανά ο κ. Τσίπρας μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ, αλλά ο υπουργός τελικά δεν τους έκανε τη χάρη και αρκέστηκε να πει ότι μπορεί ο χρόνος της μήνυσης να έχει παρέλθει, ωστόσο οι καταγγελίες έχουν αφενός πολιτική σημασία και αφετέρου αρμόδιος για τη συσχέτιση ή για τη διερεύνηση είναι ο εισαγγελέας.

 

Scroll to top