Pin It

Πριν κλείσει ακόμα ούτε μήνα στη δημαρχιακή καρέκλα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει πέσει στα δύσκολα. Και αυτό γιατί ήρθε αντιμέτωπος με την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση του δήμου, την οποία δεν είχε αποκρύψει ούτε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

 

Ο δήμος, όπως είναι γνωστό, έχει πάρει δάνειο ύψους 131 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως επίσης και για την εξεύρεση λύσεων, χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρο Κρητικό και τον αντιπρόεδρο Χρήστο Μήτρεντσε.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η διοίκηση του Ταμείου αντιμετώπισε θετικά την πρόθεση του Γ. Μώραλη για την εξεύρεση λύσεων και στο πλαίσιο αυτό ο δήμος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβάλει επίσημα συγκεκριμένη πρόταση προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε πως «σκοπός της νέας δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για τα χρέη του παρελθόντος, που αποτελούν μεγάλο βάρος για τον Δήμο Πειραιά και τους δημότες. Ολες οι προσπάθειές μας έχουν κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου».

 

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Γ. Μώραλης είχε συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συζητώντας και πάλι την επιβαρημένη οικονομική κατάσταση του δήμου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την ορκωμοσία του στο Δημοτικό Θέατρο ο Γ. Μώραλης είχε τονίσει ότι για να επιτευχθεί ανάπτυξη στην πόλη χρειάζεται «να νοικοκυρέψουμε και να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του δήμου. Γιατί ισχυρός και αποτελεσματικός δήμος είναι αυτός που είναι οικονομικά αυτόνομος και ανεξάρτητος».

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου 

 

Scroll to top