kouvelis

18/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: δεν με αφορά η προεδρολογία

Δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή, δηλώνει σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που όμως έδειξε ότι επιδιώκει να συνεχίσει στην προεδρία του κόμματός του.
      Pin It

Τις προθέσεις του για την προεδρική εκλογή ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», λέγοντας ότι δεν θα κρίνει μόνο με προσωπικά κριτήρια.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Είπαμε ότι κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύει των θεσμών. Υπάρχουν θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες από το σύνταγμα και αυτές οι διαδικασίες στα τέλη του Ιανουαρίου του 2015. Μέχρι τότε έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (…) Σε ότι αφορά το πρόσωπό μου (…) Δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή».

Πάντως, έδειξε ότι επιδιώκει να συνεχίσει στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ λέγοντας: «Τιμητική η αναφορά θα έλεγα, ότι αναφέρομαι ως δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος, ε, αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Με αφορά η συμμετοχή μου στις διαδικασίες, στην πολιτική δράση της ΔΗΜΑΡ».

Τέλος, πρόσθεσε: «Το λέω με σαφήνεια και κυρίως προσθέτω όλα εκείνα που αφορούν στην προεδρολογία και στην πρωιμότητα η οποία υπάρχει με το άνοιγμα αυτής της συζήτησης. Θέλω να σας πω επιπλέον ότι σε λίγες ημέρες, λιγότερες από 15 ημέρες, έχω συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό που σήμερα με σαφήνεια σας λέω, αναφορικά με το πως θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης την παρουσία του στην πολιτική ζωή, θα το επαναλάβω και θα το κάνω πιο λιανά για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν».

 

Σχετικό θέμα: «Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές»

 

efsyn.gr

 

Scroll to top