Real-Benzema

18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ζέστη και κρύο στη Μαδρίτη

Το 5-1 της Ρεάλ Μ. φρέναρε τις γκρίνιες, ενώ η ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από τον Ολυμπιακό προβληματίζει.
      Pin It

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Η προχθεσινή ήταν μια… κλασική μαδριλένικη βραδιά, όπως την έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πόλης. Με τη Ρεάλ Μ. να νικά και την Ατλέτικο να χάνει. Μπορεί τα τελευταία χρόνια και γενικά ανά 20ετία να εμφανίζουν οι «ροχιμπλάνκος» ένα πολύ καλό σύνολο, αλλά μέσα στην πάροδο των ετών, κανόνας είναι αυτό που έγινε την Τρίτη.

 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 5-1 της Βασιλείας και εξαγόρασε χρόνο ηρεμίας, σε μια σεζόν που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Πρώτη φορά, η επιθετική τετράδα των Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά και Χάμες λειτούργησε σωστά και έβγαλε όμορφες φάσεις, αλλά και ουσία.

 

Με 22 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 13 στο τέρμα και οι πέντε στα δίχτυα των Ελβετών, οι «μερένγκες» έδειξαν πως μπορούν ακόμη να προσφέρουν ποδόσφαιρο υψηλών αξιώσεων.

 

Το 2-0 του Μπέιλ και το 5-1 του Μπενζεμά προήλθαν από καταπληκτικές φάσεις, ενώ το τέρμα του Γάλλου ήταν το 1000ό στην ευρωπαϊκή πορεία της «βασίλισσας». Τα 826 έχουν επιτευχθεί σε Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, τα 111 στο UEFA, τα 57 στο Κυπελλούχων και τα έξι σε Σούπερ Καπ.

 

«Σημασία δεν έχει που σκόραρα, αλλά που επιτέλους δείξαμε μέρος της αξίας μας», δήλωσε μετά το ματς ο Μπενζεμά. Η ατμόσφαιρα εμφανίστηκε βελτιωμένη και στις κερκίδες του «Μπερναμπέου». Κυρίως, επειδή σε κάθε επαφή του με την μπάλα αποθεωνόταν ο Ικερ Κασίγιας, ο οποίος εδώ και καιρό ακούει τα εξ αμάξης.

 

Αντίθετα, στο στρατόπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης προβληματίζονται έντονα με τον Ομπλακ. Ο ταλαντούχος Σλοβένος γκολκίπερ έκανε ντεμπούτο στο «Καραϊσκάκης» και δέχτηκε τρία γκολ, κάνοντας την πρώτη του επέμβαση στο 87ο λεπτό! Το προπονητικό τιμ της ομάδας προτίμησε να αφήσει τον Μογιά στον πάγκο, επειδή δεν ήταν 100% έτοιμος, έπειτα από έναν τραυματισμό στο ντέρμπι του Σαββάτου με τη Ρεάλ Μ. Δεν δικαιώθηκε η επιλογή του 21χρονου που κόστισε 16 εκατομμύρια ευρώ και, ούτως ή άλλως, έχασε από νωρίς τη θέση βασικού.

 

Πάντως, δεν ευθύνεται μόνο ο Ομπλακ, αλλά και η άμυνα των Μαδριλένων, που δέχτηκε τρία γκολ για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες (23/2/2014, 3-0 από Οσασούνα).

 

Ο Σιμεόνε είναι εκνευρισμένος από την παρουσία των παικτών του απέναντι στον Ολυμπιακό. Εδειξαν «τουπέ» και το πλήρωσαν. Κι όταν άρχισαν να… τρέχουν μετά το 2-0, ήταν πολύ αργά. Αλλωστε και η ελληνική ομάδα έπαιξε σοβαρά. Τώρα, ο «Τσόλο» λέει πως στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του ομίλου θέλει να δει τους παίκτες να δίνουν το 101%. Αρχής γενομένης από το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Γιουβέντους. Οπου ένα στραβοπάτημα θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία των φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλητών Ισπανίας…

 

Scroll to top