syria-paidiko

19/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Παιδικές χαρές, όχι πεδία μάχης

Από τον θάνατο, τα παιδιά επιστρέφουν στη ζωή στο βίντεο του κινήματος Syria Campaign. Με περισσότερα από 200.000 θύματα, η Διεθνής Αμνηστία και οι οργανώσεις Oxfam και Save the Children, χρειάζονται τις υπογραφές όλων για να σταματήσει ο θάνατος στη Συρία.
      Pin It

Ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε το παγκόσμιο κίνημα Syria Campaign για να προωθήσει αίτημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει άμεσα δράση στη Συρία. Σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Στέρλινγκ οι εικόνες δείχνουν έναν πόλεμο από το τέλος του προς την αρχή, ένα παιχνίδι παιδιών σε αλάνα που βομβαρδίστηκε, αλλά «αντίστροφα», οπότε από τον θάνατο τα παιδιά, «επιστρέφουν» στη ζωή. «Δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτά που συμβαίνουν στη Συρία», λέει το μήνυμα, «αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας».

Πάνω από 200.000 είναι τα θύματα και η πλειοψηφία των νεκρών μεταξύ των αμάχων είναι από επιθέσεις με «βόμβες-βαρέλια», δηλαδή βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά, χημικά, σκουριασμένα μέταλλα και καρφιά, που ρίχνει το καθεστώς σε κατοικημένες περιοχές, πάλι και πάλι για να εξοντωθούν και όσοι σπεύδουν σε βοήθεια.

Κι ενώ η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης αποσπάται από άλλες ειδήσεις, η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται, με 18 αμάχους να χάνουν την ζωή τους κάθε ημέρα. Όπως λέει και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «οι δολοφόνοι και οι βασανιστές στη Συρία έχουν γίνει πιο δυνατοί και πιο τολμηροί από την διεθνή παράλυση».

Η εκστρατεία αυτή έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας και των Οργανώσεων Oxfam και Save the Children και χρειάζεται τις υπογραφές όλων πριν την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top