19/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΕΙ - ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μέχρι τη Δευτέρα οι υπουργικές αποφάσεις

      Pin It

Το αργότερο έως τη Δευτέρα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίσουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, ο οποίος πρόσθεσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο θα μπορέσουν οι δικαιούχοι να κάνουν την τελική αίτηση μετεγγραφής.

 

«Το νομοθετικό πλαίσιο των μετεγγραφών είναι σαφές και με αυτό θα γίνουν φέτος οι διαδικασίες μετεγγραφής των φοιτητών. [...] Σε διάστημα 4 μηνών έχουμε δύο νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τις διαδικασίες μετεγγραφής των φοιτητών. Και στις δύο όμως αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις, αυτό που προβλέπεται ρητά είναι ότι δικαιούνται μετεγγραφή αυτοί οι οποίοι έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή μένουν ρητά εκτός της διαδικασίας των μετεγγραφών αυτοί οι οποίοι πέρασαν με το 10%», σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου. Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. ζήτησε μέριμνα και για τους εισακτέους του 2012-2013, καθώς και για τους επιτυχόντες του 10%, τονίζοντας ότι υπάρχουν αδικίες, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν ότι θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτο αν άλλαζαν οι όροι μετεγγραφής.

 

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι όσα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής στον Τύπο σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφής και με το ποιες σχολές θα είναι αυτές που θα δεχτούν τον μεγαλύτερο αριθμό των φοιτητών αποτελούν καθαρά και μόνο εκτιμήσεις, καθώς δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση από τους πρυτάνεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ο υπουργός Παιδείας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την κατάθεση του νομοσχεδίου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο θέμα της ενίσχυσης, με 5,5 εκατ., του κονδυλίου στεγαστικού επιδόματος που δικαιούνται οι φοιτητές, καθώς και στον προϋπολογισμό του υπουργείου, ο οποίος ενισχύεται κατά 9,5 εκατ. ευρώ.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top