19/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπαίνει στη μυθοπλασία, αλλά με σαπουνόπερα

Τα στελέχη του STAR, 12 χρόνια μετά, δοκιμάζουν και πάλι ελληνική σειρά στο πρόγραμμα του καναλιού, αλλά αυτήν τη φορά με καθημερινό σίριαλ.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Επειτα από μια 12ετία -και αφού πέρυσι άλλαξαν το στιλ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων- τα στελέχη του STAR αποφάσισαν αυτή την τηλεοπτική σεζόν να δοκιμάσουν και πάλι ελληνική μυθοπλασία.

 

Μόνο που αυτήν τη φορά θα ρίξουν στη μάχη της τηλεθέασης μια σαπουνόπερα, ένα καθημερινό σίριαλ, το οποίο μάλιστα δημιουργούν σε συμπαραγωγή με τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα της Κύπρου και τα δύο κανάλια θα το μεταδίδουν παράλληλα.

 

Πρόκειται για το «Ορκος σιωπής» σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου και Ειρήνης Ριτσώνη. Η σκηνοθεσία ανήκει στους Γιάννη Βασιλειάδη και Γιώργο Σιούγα και η τηλεοπτική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Τοκαρή. Τα τραγούδια της σειράς, που έγραψαν οι Κώστας Κακογιάννης (μουσική) και Πάμπος Κουζάλης (στίχοι), ερμηνεύει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

 

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται μια επιφανής οικογένεια του Ναυπλίου, με ρίζες από τη Λεμεσό. Πρόκειται για την οικογένεια του Πέτρου (Δάνης Κατρανίδης) και της Αλεξάνδρας Ασλάνη (Κάτια Δανδουλάκη), και τα τέσσερα παιδιά τους: τον Αρη (Παναγιώτης Μπουγιούρης) και τη Σοφία (Υρώ Λούπη), παιδιά της Αλεξάνδρας από τον πρώτο της γάμο, τον Εκτορα (Μάνος Ιωάννου) και τη Μαρίνα (Αντιγόνη Δρακουλάκη), παιδιά της Αλεξάνδρας και του Πέτρου. Μια δολοφονία, που έγινε πριν από τέσσερις δεκαετίες, είναι επίσης στο προσκήνιο. Θύμα ο Παύλος Δημοσθένους, πατέρας του Αρη και της Σοφίας, πολιτικός παράγοντας και πλούσιος επιχειρηματίας με δραστηριότητες όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα. Ο Πέτρος Ασλάνης, που ήταν στενός φίλος του Παύλου, είναι τώρα μεγάλος οικονομικός παράγοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Βασίστηκε στην περιουσία της Αλεξάνδρας, αλλά την «αβγάτισε», όπως συνηθίζει να λέει συχνά. O Πέτρος και η Αλεξάνδρα, όμως, κρατάνε κρυμμένα κάποια μυστικά, σαν να είναι δεμένοι με «όρκο σιωπής». Και δεν είναι οι μόνοι. Η σκοτεινή ιστορία, που θα αρχίζει να φωτίζεται, έχει πολλά παρακλάδια σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Στη σειρά βέβαια υπάρχουν… παράνομες σχέσεις, συνωμοσίες, φιλοδοξίες, νεανικοί έρωτες, πάθη, ακόμα και εγκλήματα.

 

Οσα έγιναν στο παρελθόν, ξεδιπλώνονται κομμάτι κομμάτι, σαν flash back, παράλληλα με τη ζωή και την πορεία σήμερα, όσων, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, είχαν παίξει ρόλο στη διαμόρφωσή τους τότε. Αλλά και όσων, άθελά τους, θα βρεθούν μπλεγμένοι στο κουβάρι, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται και που θα καθορίσει τη ζωή τους.

 

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τον θάνατο του Παύλου Δημοσθένους, κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες θα γίνουν αφορμή να αρχίσουν να φωτίζονται λίγο λίγο τα σκοτεινά σημεία αυτής της ιστορίας. Και εμπλέκουν πολλούς, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες. Στη σειρά παίζουν επίσης οι: Γιώργος Σίσκος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρία Κορινθίου, Κώστας Κάππας, Κατερίνα Μισιχρόνη, Τόνυ Δημητρίου, Μαίρη Νέγρη, Μάνος Ιωάννου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Χρύσανθος Χρυσάνθου κ.ά.

 

[email protected]

 

Scroll to top