ntokimanter-xitleriko

19/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

«Στο Υπόγειο» με τους Ναζί

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στη Βιέννη την Πέμπτη. Μεταξύ άλλων, πέντε φίλοι μουσικοι τραγουδάνε σε ένα υπόγειο χώρο, κάτω από το πορτραίτο του Αδόλφου Χίτλερ, περιτριγυρισμένοι από σβάστικες και σημαίες των .
      Pin It

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στο υπόγειο» που έκανε πρεμιέρα στη Βιέννη την Πέμπτη, δείχνει μεταξύ άλλων πέντε φίλους μουσικούς να τραγουδάνε σε ένα υπόγειο χώρο κάτω από το πορτραίτο του Αδόλφου Χίτλερ, περιτριγυρισμένοι από σβάστικες και σημαίες των SS.

Ανάμεσα τους ήταν και δυο δημοτικοί σύμβουλοι στελέχη του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι μετά την κατακραυγή αναγκάστηκαν να παραιτηθούν. Ισχυριζόμενοι ότι συμμετείχαν μόνο για τις ανάγκες των γυρισμάτων, οι δυο πολιτικοί δήλωσαν ότι αποχωρούν «εθελοντικά» για να «μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά στην κοινότητα και το κόμμα», ότι έκαναν ένα «λάθος» και μάλιστα μια περίοδο που δεν ήταν ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρίζουν ότι «αποκηρύσσουν την ναζιστική ιδεολογία και τις βιαιότητες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του δημάρχου του Λαϊκού Κόμματος, Gerald Hüller, ωστόσο τα υπόλοιπα κόμματα είχαν ήδη εξεγερθεί και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας και του εισαγγελέα, που καλούνται να αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν διώξεις για «ναζιστικές δραστηριότητες».

 

 

efsyn.gr

Scroll to top