syria-prosfiges

20/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες της Συρίας μπήκαν στην Τουρκία

Η Τουρκία άνοιξε ένα τμήμα των συνόρων προκειμένου άμαχοι Κούρδοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, να βρουν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος, ώστε να διαφύγουν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, δεκαοχτώ τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες εναντίον των Κούρδων .
      Pin It

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας πέρασαν στην Τουρκία, για να διαφύγουν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κατέλαβαν δεκάδες χωριά κοντά στα σύνορα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η Τουρκία άνοιξε ένα τμήμα των συνόρων χθες, Παρασκευή, αφού άμαχοι Κούρδοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φοβούμενοι ότι επίκειται επίθεση σε  στρατηγικής θέσης μεθοριακή πόλη.

«Περίπου 45.000 Κούρδοι της Συρίας έχουν διασχίσει τα σύνορα μέχρι τώρα από οκτώ σημεία εισόδου κατά μήκος 30 χιλιομέτρων από το Ακτσακαλέ μέχρι το Μουρσιτπινάρ από χθες που ανοίξαμε τα σύνορα», δήλωσε ο Κουρτουλμούς στο CNN Turk.

Τουλάχιστον 18 μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με Κούρδους της Συρίας, καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε ακόμη περισσότερα χωριά γύρω από την πόλη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σοφδρές συγκρούσεις σημειώνονται και σήμερα στον τομέα αυτό της βόρειας Συρίας, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση έχει καταλάβει 60 κουρδικά χωριά μέσα σε δύο ημέρες.

Έκκληση για διεθνή επέμβαση έκανε ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί, υπογραμμίζοντας πως οι αντάρτες πρέπει «να πληγούν και να καταστραφούν οπουδήποτε βρίσκονται».

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top