21/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΑΙΠΕΔ… non gratum

Στο Greenwave Festival της Θεσσαλονίκης δήμαρχος και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κατέθεσαν προτάσεις για το μέλλον της πόλης, με πιο δυναμική αυτή του «Μένουμε Θεσσαλονίκη».
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Να κηρύξουμε το ΤΑΙΠΕΔ ανεπιθύμητο στη Θεσσαλονίκη». Ο… νεότερος συνδυασμός κατέθεσε την πιο δυναμική πρόταση στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Greenwave Festival μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και των επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων. Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επανέλαβε ότι βασικότερο πρόβλημα της πόλης αποτελεί η ανεργία, παραδέχτηκε όμως ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ελάχιστα μπορεί να κάνει γι’ αυτό.

 

Στις κατηγορίες του δημοτικού συμβούλου Τριαντάφυλλου Μηταφίδη («Ανοιχτή Πόλη»), ότι δεν έπραξε τα δέοντα για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, απάντησε ότι ο ίδιος επισκέφτηκε δύο φορές τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, για να τον πείσει να μην κλείσει η Hellenic Steel, ενώ για θέμα των 600 συμβασιούχων του δήμου θύμισε: «Πρώτος έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά, αγνοώντας απειλές ότι θα με πάψουν».

 

Για το λιμάνι επανέλαβε ότι «το λιμάνι ανήκει στον δήμο κι όχι στο Δημόσιο».

 

Την πιο δυναμική πρόταση ωστόσο κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από τον Καλλικράτη, είναι το ότι το 45% της οικονομικής δραστηριότητας τόπου είναι συγκεντρωμένο στο 2,3% της έκτασής του. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για αποκέντρωση, αν θέλουμε να μιλήσουμε για δημοκρατία» και πρότεινε ότι «πρέπει να κηρύξουμε το ΤΑΙΠΕΔ ανεπιθύμητο στη Θεσσαλονίκη».

 

Αντιθέτως, μάλλον «χλιαρό» φάνηκε το όραμα του πρώην υπουργού Σταύρου Καλαφάτη. Πρότεινε την κατασκευή μιας ξύλινης πλατφόρμας για περιπατητές από τον Λευκό Πύργο ώς το λιμάνι και καλύτερη αξιοποίηση του Σέιχ Σου. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, περιέγραψε με μελανά χρώματα το παρόν, αλλά και το μέλλον της Θεσσαλονίκης, με δεδομένες τις πολιτικές που ασκούνται.

 

Scroll to top