Pin It

Της Αλεξάνδρας Λεφοπούλου

 

Το σκίτσο του Μ. Κουντούρη για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση "μιλά" χαρακτηριστικά στους μαθητές περνώντας μηνλυματα για τους κανόνες της οδικής ασφάλειας

Το σκίτσο του Μ. Κουντούρη για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση «μιλά» χαρακτηριστικά στους μαθητές περνώντας μηνλυματα για τους κανόνες της οδικής ασφάλειας

Η συνεργασία των δύο οργανισμών περιλάμβανε ώς τώρα μια σειρά από εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους η διοργάνωση ημερίδων με εκπαιδευτικούς, το βιβλίο του πολυβραβευμένου σκιτσογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών» Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο «Test Drive» και θέμα τις δέκα εντολές κατά την οδήγηση, την καμπάνια με θέμα το κράνος, τη διοργάνωση δύο γιορτών κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής.

 

Στις κοινές δράσεις περιλαμβάνεται επίσης η διοργάνωση, για τέταρτη χρονιά, του Πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφάλεια, σε συνεργασία με την Α' Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Φέτος, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η ΕΥΘΥΤΑ (Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων) ξεκίνησε τη διάθεση σε μαθητές τριών συλλεκτικών τετραδίων, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Εducartoon. Τα εξώφυλλα είναι σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος παραχώρησε αφιλοκερδώς τα έργα του για την προώθηση της σημαντικής αυτής δράσης.

 

Η καμπάνια έχει θέμα «Η Ρόδος φοράει το κράνος της». Τα σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη εμπνέονται απ' αυτό. Ο σκιτσογράφος πατάει στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και δημιουργεί animation με ιππότες που διασχίζουν την πόλη για τα παιδιά.

 

«Είναι σημαντικό να συμμετέχουν τα παιδιά σε δράσεις για την οδήγηση καθώς με έναν έμμεσο τρόπο ωθούν τους γονείς να αλλάξουν σημαντικά την οδική τους συμπεριφορά» σημειώνει η Ελένη Καρύδη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου. Ο οργανισμός μετρά ήδη 10 χρόνια δράσης στο νησί των Ιπποτών και αποτελεί Μη Κερδοσκοπικό, Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, στον χώρο της Οδικής Ασφάλειας.

 

Μια ακόμη δράση των δύο οργανισμών είναι η διοργάνωση της 3ης Γιορτής Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Ρόδο. «Τα δύο προηγούμενα χρόνια διοργανώσαμε από κοινού τη γιορτή κυκλοφοριακής αγωγής, στην Κρεμαστή Ρόδου, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής. Με τον τρόπο αυτό θα συμμετάσχουμε στην παγκόσμια εβδομάδα για την οδική ασφάλεια, που οργανώνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων FEVR».

 

Τα σχέδια όμως δεν σταματούν εδώ. Οπως μας ενημερώνει η κ. Ελένη Καρύδη, η ΕΥΘΥΤΑ προσδοκά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών των μελλοντικών εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών και δασκάλων) ειδικής εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια.

 

«Η οδική ασφάλεια μπορεί να μεταδοθεί στον μαθητή από οποιοδήποτε μάθημα κι αν κάνει» επισημαίνει η Ελένη Καρύδη.

 

Αυτή την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στον χώρο εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και η Educartoon θα ανακοινώσουν τις μελλοντικές τους δράσεις.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Ελένη Καρύδη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, ο Νίκος Νίκας, υπεύθυνος Σχεδιασμού Educartoon, ο Πάνος Διπλαράκος, δημοσιογράφος ειδικού Τύπου και ο Μιχάλης Κουντούρης, σκιτσογράφος Educartoon.

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με μια διαφορετική παράσταση Θεάτρου Σκιών με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, από τον Νικόλα Τζιβελέκη.

 

Scroll to top