21/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τετ α τετ σε κενή εστία

      Pin It

Ατιμο πράμα οι εφημερίδες, αχάριστες και προβοκατόρικες· πάρτε παράδειγμα την «Εφ.Συν.» που, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να ξεφύγει απ' τον κανόνα. Την ημέρα που ο Αλέξης ο Α΄, συνοδευόμενος από τους καρδινάλιους Σκουρλέτουμ και Μπάγερ, συναντιέται με τον Πάπα στο Βατικανό, κυκλοφορεί με πηχυαίο τίτλο: «Με εντολή Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή», αποκαλύπτοντας ένοχα sms, με τα οποία ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης υπεδείκνυε στους… αντισυστημικούς βουλευτές του μορφώματος πότε και πώς να σηκώνουν το χέρι τους, απορρίπτοντας διατάξεις του αντιρατσιστικού και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων. . Σε οποιαδήποτε χώρα της υφηλίου, των μπανανιών συμπεριλαμβανομένων, θα κλονιζόταν ολόκληρο το πολιτικό οικοδόμημα.

 

Ομως ο ΘΑμαράθ συμπεριφέρεται σαν να μην τρέχει κάστανο, θεωρώντας ασήμαντο το να βρίσκεται ο εξ απορρήτων και πρώτος τη τάξει σύμβουλός του σε αγαστή σύμπνοια με καραπατενταρισμένους εγκληματίες ναζιστές. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση ή έστω πρωτοκλασάτοι υπουργοί της. Οι ταγοί του Ελλαδιστάν μολαταύτα, παχύδερμα που γαντζώνονται στην εξουσία και δεν τους ξεκολλάς ούτε με δυναμίτη, δεν ερυθριούν ούτε αισχύνονται· ποιος έχασε την τσίπα, να την βρουν οι θλιβεροί και ανάξιοι αιρετοί μας. Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν προκειμένω, δεν είναι άλλος απ' το να αναδείξει το σκάνδαλο πιέζοντας αφόρητα το γκουβέρνο.

 

Υπεράνω υποψίας το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου περί άλλα τυρβάζει. Μπορεί να καταγγέλλει ότι οι ΘΑμαροβενιδέλοι απώλεσαν τη λαϊκή εντολή και σφετερίζονται την εξουσία, να διατείνεται ότι θα καταρρεύσουν σαν πύργος από σημαδεμένα τραπουλόχαρτα, να αξιώνει άμεση προσφυγή στις κάλπες, αλλά στην πραγματικότητα δεν το πολυπιστεύει. Επιθυμεί να αποδομήσει τα αθύρματα των δανειστών, αλλά ώς ένα σημείο· όχι και τελείως, βρε αδελφέ. Προέχει η προβολή του ραντεβού με τον Ποντίφικα, ο οποίος τόνισε με νόημα κοιτάζοντας στα μάτια τον Τσίπρα: «Οι νέοι πολιτικοί μιλάτε μια γλώσσα που μοιάζει με μελωδία ελπίδας».

 

Το μεταναστευτικό, τη φτώχεια, ακόμα και δογματικούς γόρδιους δεσμούς, όπως το «φιλιόκβε», παρ' ολίγον να λύσουν οι δύο ποιμένες, κατά πώς σημειώναμε χθες. Ασε που το θέμα είναι εξόχως πιασάρικο. Προσφέρεται για τρελό σόου. Σπάει ταμεία. Ο γέροντας προκαθήμενος των Καθολικών εκ δεξιών παρακαθήμενος του Αριστερού θείου βρέφους ανοίγει διαύλους προσέγγισης με την ευρωπαϊκή κομμουνιστική παράταξη. Και πάνω στο καλύτερο, τολμά μια παλιοφυλλάδα να ξεσκεπάσει τις στενές επαφές μεταξύ Ν.Δ. και ναζιστικού εξαμβλώματος. Ε, όχι. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν θα μας αλλάξουν την ατζέντα. Μας βγάζουν τετ α τετ στην κενή εστία, αλλά εμείς σουτάρουμε άουτ. Αμ πώς! Περιέργως τα μετέωρα προμηνύουν καλοσύνες.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top