donetsk

20/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Εκρήξεις στο Ντονέτσκ μετά την υπογραφή μνημονίου ειρήνης

Σύμφωνα με τη δημαρχία, το εργοστάσιο πυρομαχικών Νο 7 επλήγη πρώτη φορά από πυρά πυροβολικού.
      Pin It

Νέα ένταση και ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, όταν το εργοστάσιο επλήγη από πυρά πυροβολικού, μερικές ώρες μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ των ανταρτών και της ουκρανικής κυβέρνησης.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης σημειώθηκε έκρηξη πρώτη φορά στις 09.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Στις 11.30, νέα σειρά πολύ ισχυρών εκρήξεων σημειώθηκε και πυκνός λευκός καπνός απλώθηκε πάνω από το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τη δημαρχία του Ντονέτσκ, το εργοστάσιο πυρομαχικών Νο 7 επλήγη πρώτη φορά από πυρά πυροβολικού. Ο Ιβάν Πριχόντκο, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για τη συνοικία Βοροτσιλόφσκι όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο 112 Ukrayina ότι «τα εκρηκτικά που ήταν αποθηκευμένα στο εργοστάσιο προκάλεσαν στη συνέχεια μια δεύτερη έκρηξη».

Πρόσθεσε ότι η κεντρική αποθήκη του εργοστασίου περιείχε 2,5 τόνους εκρηκτικών, τα οποία ευτυχώς έμειναν ανέπαφα και ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο εργοστάσιο είναι σημαντικές. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία αναφέρει ότι το επίπεδο ραδιενέργειας ή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ντονέτσκ δεν επηρεάστηκε από τις εκρήξεις στο εργοστάσιο.

 

 

Σχετικό θέμα: Συμφωνία για ουδέτερη ζώνη στην ανατολική Ουκρανία

Scroll to top